Startpagina Akkerbouw

Fegra en Belpotato: wees voorzichtig met magazijnen waar aardappelen gestockeerd werden

Landbouwers moeten rekening houden met de nawerking van CIPC in opslagfaciliteiten en installaties, alsook het risico op onvrijwillige kruisbesmetting. Dat melden de brancheorganisaties voor de aardappel- en granensector, respectievelijk Belpotato.be en Fegra. Ook een magazijn waarin in voorgaande jaren met CIPC behandelde aardappelen zijn opgeslagen, zijn niet geschikt.

Ten gevolge van de Covid-19 pandemie zakte de consumptie van aardappelen drastisch. Daardoor zullen sommige producenten de oude oogst aardappelen langer moeten stockeren, melden de organisaties. Gezien de weersomstandigheden van de voorbije weken wordt de graanoogst dan weer vroeger verwacht. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor een grondige reiniging van de magazijnen. Belpotato.be en Fegra wijzen op de mogelijke gevolgen van het gebruik van CIPC.

Als onderdeel van het sectorale bemonsteringsplan van Fegra zijn er elk jaar verschillende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Behandel tijdig tegen onkruid en slakken in bieten

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) bemerkt dat de voorbije weersomstandigheden hebben bijgedragen aan een snelle opkomst en ontwikkeling van de onkruiden in bietenvelden. Ze benadrukken dat onkruid behandeld moet worden van zodra het zichtbaar is.
Meer artikelen bekijken