Startpagina Economie

Jagers willen einde aan globaal jachtverbod

Jagersvereniging Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV) ziet in de vestiging van een eerste roedel in Vlaanderen reden om het globale jachtverbod af te schaffen. Het liefst in zijn geheel, maar toch zeker in het militaire gebied waar de wolf niet komt. HVV roept daarom dringend aan alle betrokkenen op om te overleggen over nieuwe, duidelijke afspraken.

Met de vestiging van een eerste roedel begint volgens HVV een nieuw hoofdstuk in het Vlaams wolvenverhaal. De jachtsector noemt de ontdekking van 4 welpen ‘een uniek feit’. Dat het wolvenpaar leeft in gebied waar jagers al jarenlang actief aan faunabeheer doen, is volgens de organisatie geen toeval. Juist door de jagers, leeft daar volgens HVV vandaag een bruisend wildbestand.

De organisatie wijst erop dat de jongen op 10 à 12 maanden het nest verlaten om op zoek te gaan naar een eigen territorium. Waar zullen de jongvolwassen dieren heentrekken, en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken