Startpagina Edito

Edito: dogmatisch denken

MAP6, Natura 2000, PAS-wetgeving, landschapsparken, het bosplan… Op steeds meer punten staan de landbouworganisaties lijnrecht tegenover Vlaams milieuminister Zuhal Demir, die soms ook in het vaarwater lijkt te komen van landbouwminister Hilde Crevits. Bovenal valt te hopen dat men niet dogmatisch, maar pragmatisch is.

In de vorige regering zaten de thema’s landbouw en milieu bij dezelfde minister: Joke Schauvliege. Zelf was ze er van overtuigd dat het samenbundelen van die verschillende belangen onder 1 minister een goede zaak was. Zo vermijd je (politieke) competitie tussen ministers, dacht de minister, en dan is er het argument van de dossierkennis: je kent 2 dossiers bijzonder goed, en dus kom je tot weloverwogen besluiten. Als niemand helemaal tevreden is en je dus van alle kanten de kritiek krijgt, doe je een goede job, was Schauvlieges motto. En...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken