Startpagina Agrotoerisme

Is hoevetoerisme een meerwaarde voor jouw boerderij?

De coronapandemie doet heel wat burgers het Vlaamse platteland herontdekken. Daar valt dan ook heel wat te beleven! Je kan er niet alleen van alles doen, maar er ook op leuke plekjes verblijven. Het aanbod – gaande van B&B’s, vakantiehuisjes tot campings – is ruim en aantrekkelijk. Er is voor iedereen wat wils. Wil je zelf starten met hoevetoerisme? Dat kan, maar doe dit vooral doordacht! Dat leerden we van Carl de Braeckeleer en Ineke Denys van studie- en adviesbureau DLV.

Studie- en adviesbureau DLV volgt de ontwikkelingen in het kader van agrotoerisme op de voet. “DLV heeft op verschillende domeinen heel wat expertise. Verbredingsactiviteiten in de land- en tuinbouw vallen daar zeker onder”, stelt Carl De Braeckeleer, bestuurder en tevens adviseur bij DLV. “We denken dan niet alleen aan het starten met hoevetoerisme, maar ook aan activiteiten met kinderen, boerengolf, een ijssalon, een hoevewinkel, een pluktuin, paardenwandelingen… We hebben al heel wat mooie projecten op het platteland helpen opstarten....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agrotoerisme

Stokerij Van Damme: dat is proeven en beleven van ‘Korrel tot borrel’

Agrotoerisme Spreken we over verborgen parels: ‘Stokerij Van Damme’ mag zich zo noemen. Naast een stokerij, huist de familieboerderij nog een B&B, een koffiehuis en een vergader- en feestzaal. De stokerij is echter de rode draad, als de laatste warme landbouwstokerij van de Benelux. Al de zevende generatie zet zich met hand en tand in om de verschillende takken in de puntjes te verzorgen. “We hebben hier eigenlijk alles om de klant te plezieren”, vertelt dochter Ilse.
Meer artikelen bekijken