Startpagina Agrotoerisme

Hoeve ‘t Alkeveld doet geen concessies: landbouw én verbreding moet sterk zijn

Chris is een manusje van alles met een grote passie voor koeien. Zijn vrouw Leen is eigenlijk tuinarchitecte maar nu vooral ijsmaker. Hun bedrijf Hoeve ’t Alkeveld is een begrip in Oost-Vlaanderen. Om de kwalitatieve zuivelproducten die op de hoeve gemaakt worden en wat je er kunt beleven. “We geloven niet in bulk maar in toegevoegde waarde”, aldus Leen.

IJs, yoghurt, zachte kazen, boter, chocomousse of karnemelk… Hoeve ‘t Alkeveld van Chris en Leen Steenhuyse-Gielis in Zottegem maakt het allemaal. Zo ongeveer het enige zuivelproduct dat het bedrijf niet maakt, zijn harde kazen. Grotendeels produceert men voor de eigen hoevewinkel, waar ook een verbruiksruimte aan vast zit, en deels voor horeca en retail in de buurt.

In het hoogseizoen zitten in de verbruikersruimte soms wel 300 mensen. De hoeve telt dan ook 2 vaste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agrotoerisme

Meer zorgboerderijen vragen een subsidie aan

Melkvee In 2024 steeg het aantal zorgboerderijen in Vlaanderen van 1021 naar 1039, waarvan 362 een subsidieaanvraag indienden en kregen. Landbouw, zorg en onderwijs vinden elkaar, stellen Steunpunt Groene Zorg en minister Brouns tijdens een bezoek aan de zorgboerderij Het Fleckje van Annick Strauven en Erwin Lowet in Heers.
Meer artikelen bekijken