Nieuwe zijhekken voor Betimax-veewagens bij Joskin

De Betimax-veewagens kunnen met meerdere types zijhekken worden uitgevoerd.
De Betimax-veewagens kunnen met meerdere types zijhekken worden uitgevoerd. - Foto: Joskin

Drie ontwerpeisen werden aan de ontwikkeling van de zijhekken gesteld: ten eerste een eenvoudige, snelle en moeiteloze bediening, ten tweede transport naargelang de toegelaten wegbreedte, en ten derde de mogelijkheid om de vernieuwingen op alle Joskin veewagens te monteren die sinds 10 jaar in gebruik zijn.

Ongeacht het type kan de landbouwer hem met een set eenvoudige, veilige en beveiligde zijhekken uitvoeren uit 3 innovatieve modellen.

De ‘‘draaibare zijhekken’’ zijn een eenvoudige basisoplossing met een volgens de fabrikant betrouwbare structuur uit vierkante profielen. Bevestigd aan de scharnieren aan de achterkant van de veewagen openen deze door te draaien tot 190°. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 3,50 en 4,50 m.

De constructie uit ronde buizen van de telescopische zijhekken is 2 m lang in transportpositie en kan zich uitstrekken tot 3,60 m met een automatische vergrendeling in beide posities. Ze kunnen worden opgeklapt aan de achterkant van de bak (voor krappe en smalle plaatsen zoals een stalingang), of door langs de veewagen te draaien met een grote openingsvrijheid van 270°.

Ten slotte bieden de ‘‘draaibare zijhekken op rails’’ de meest flexibele oplossing aan. Ze rollen op een sterk rail, dat aan de bak is vastgemaakt en worden op een progressieve en lineaire manier getrokken waardoor ze ook op smalle plaatsen kunnen worden gehanteerd. Maar de lager is ook voorzien van een scharnier waardoor ook de zijhekken in elke positie over de rail met meer dan 150° gedraaid kunnen worden. Verkrijgbaar in 3,50 m basislengte, is ook 4,50 m lengte beschikbaar voor de beestenwagens met een eigen lengte van 6 m, 7,50 m en 9 m. Allen zijn voorzien van een glijdend verhoogd segment om de wielkast te omzeilen.

Meest recent

Meest recent