Startpagina Agrotoerisme

Hoeve ‘t Alkeveld doet geen concessies: landbouw én verbreding moet sterk zijn

Chris is een manusje van alles met een grote passie voor koeien. Zijn vrouw Leen is eigenlijk tuinarchitecte maar nu vooral ijsmaker. Hun bedrijf Hoeve ’t Alkeveld is een begrip in Oost-Vlaanderen. Om de kwalitatieve zuivelproducten die op de hoeve gemaakt worden en wat je er kunt beleven. “We geloven niet in bulk maar in toegevoegde waarde”, aldus Leen.

IJs, yoghurt, zachte kazen, boter, chocomousse of karnemelk… Hoeve ‘t Alkeveld van Chris en Leen Steenhuyse-Gielis in Zottegem maakt het allemaal. Zo ongeveer het enige zuivelproduct dat het bedrijf niet maakt, zijn harde kazen. Grotendeels produceert men voor de eigen hoevewinkel, waar ook een verbruiksruimte aan vast zit, en deels voor horeca en retail in de buurt.

In het hoogseizoen zitten in de verbruikersruimte soms wel 300 mensen. De hoeve telt dan ook 2 vaste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agrotoerisme

Stokerij Van Damme: dat is proeven en beleven van ‘Korrel tot borrel’

Agrotoerisme Spreken we over verborgen parels: ‘Stokerij Van Damme’ mag zich zo noemen. Naast een stokerij, huist de familieboerderij nog een B&B, een koffiehuis en een vergader- en feestzaal. De stokerij is echter de rode draad, als de laatste warme landbouwstokerij van de Benelux. Al de zevende generatie zet zich met hand en tand in om de verschillende takken in de puntjes te verzorgen. “We hebben hier eigenlijk alles om de klant te plezieren”, vertelt dochter Ilse.
Meer artikelen bekijken