Startpagina Melkvee

Positieve melkmarkt, met enkele wolken aan de horizon

Melkophaling in de EU naar beneden, prijs naar omhoog, consumptie en export positief: de vooruitzichten waren positief op de Europese zuivelmarkt. In de komende maanden zouden echter enkele negatieve elementen kunnen wegen op de sector.

Ook al zijn de meeste indicatoren positief voor de sector, toch blijft de evolutie op korte- en middellange termijn onzeker. Volgens de gegevens die gepresenteerd werden op 23 mei, ter gelegenheid van het samenkomen van het Europees observatorium voor de melkmarkt, is de totale melkophaling in de EU verminderd met 2,3 % voor het eerste trimester van 2017. Concreet gaat het om 900.000 ton minder.

De volumedaling in maart was vooral sterk in Duitsland (-4 % in vergelijking met maart 2016),...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Veehouderij Stabroek: "Wij voelen ons geviseerd door het FAVV"

Vleesvee Voor de eerste keer getuigen de veehouders in Stabroek die sinds november moeilijkheden hebben met het verkopen van hun runderen. Het voedselagentschap legde hun veehouderij strenge beperkingen op, nadat het een te hoge concentratie PFOS aantrof in het vlees. “Plots stonden er 2 inspecteurs van het voedselagentschap voor onze deur met slecht nieuws dat insloeg als een bom.”
Meer artikelen bekijken