Startpagina Pluimvee

Uitkippen in de stal heeft heel wat voordelen

Het is een wonderlijk zicht om 80.000 kuikentjes te zien uitkomen. Twee dagen voordien werden de eieren voorzichtig in het strooisel gelegd met de NestBornmachine. “Het vergt een iets andere aanpak, maar nu zijn de braadkippen robuuster dan met een start met eendagskuikens”, vertelt pluimveehoudster Veronique Buntinx uit Neerhespen.

In het landelijke Neerhespen, een deelgemeente van Linter in Vlaams-Brabant, staan midden in de graanvelden een aantal militaire loodsen. Toch is het geen militair domein meer, maar de thuishaven van Veronique Buntinx (34 jaar) en haar man Stijn Hendrickx (37 jaar). Veronique en Stijn konden het domein 10 jaar geleden kopen. Toen stond het al 20 jaar leeg. Een deel van de loodsen maakte plaats voor 2 pluimveestallen, die elk 40.000 vleeskippen kunnen huisvesten. In enkele loodsen worden houtsnippers natuurlijk gedroogd. De stallen worden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Nieuwe coöperatie met 14 vleeskippenkwekers

Pluimvee Olivier Lardinois is een van de 14 stichtende leden van de nieuwe coöperatie BE-avicop. Ze leveren vers kippenvlees aan retailer Colruyt. Die betaalt bovenop de marktprijs een meerprijs voor het vlees van traaggroeiende vleeskippen, die gekweekt worden volgens de principes van het Better Chicken Commitment (BCC) en waarvan de kuikens op de boerderij uit het ei komen.
Meer artikelen bekijken