Startpagina Vleesvee

Vijfsterrenboer Tom Cockx: “Vergroening zit in mijn natuur”

In Tervuren baat Tom Cockx al 2 jaar een gemengd landbouwbedrijf uit, volledig naar zijn eigen filosofie: natuurlijk leven. “Mijn boerderij moet geïntegreerd worden in de groene omgeving”, vind hij. Hij investeerde in onder andere heggen en een boomgaard, en hij koos resoluut voor extensieve koeienrassen Bazadaise en Aubrac, die vrij kunnen rondlopen in stal en weide.

Natuur en landbouw met elkaar verweven, het is een gegeven dat niet voor elke landbouwer evident is. Voor Tom Cockx uit Tervuren daarentegen lijkt het nooit anders geweest, een natuurlijke weg. Bij het oprijden van de binnenkoer op zijn boerderij overvallen de velden je met een rust die enkel ongerepte natuur je biedt, en de zwaluwen vliegen in tientallen boven het erf. Het is een tafereel waarvan je instant goed gezind wordt.

De positivo die er woont, landbouwer Tom Cockx, is akkerbouwer sinds 2012...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken