Startpagina Mechanisatie

John Deere’s managementsysteem open voor data andere merken

John Deere maakt het mogelijk binnen haar boerderij-managementsysteem (Operations Center) ook data van machines van andere merken te verwerken. Dit wordt mogelijk omdat het Operations Center nu ook het bestandsformaat IsoXML ondersteunt.

Leestijd : 2 min

Tegenwoordig kunnen machines die in de landbouw worden gebruikt, een breed scala aan gegevens registreren. Dit omvat perceelgrenzen, doseringen, opbrengsten en nog veel meer. De informatie moet boeren helpen om opbrengsten te vergroten, kosten te verlagen, tijd te besparen en duurzamer te werken. Bedrijven werken vaak met materieel van diverse bedrijven, met ieder hun eigen software.

John Deere-machines gebruiken de JDLink ConnectTM telemetrie-oplossing om gegevens rechtstreeks en draadloos naar het Operations Center te verzenden. Afhankelijk van de toepassing kunnen de gegevens bijna in realtime worden bekeken. Als alternatief kan de overdracht ook via USB-stick plaatsvinden.

Machines met displays die het veldwerk in IsoXML-formaat documenteren, kunnen de gegevens nu via zo’n USB-stick importeren in het Operations Center. Dit geldt ook voor historische machinegegevens, mits deze nog beschikbaar zijn.

Van machines met displays die veldwerk documenteren in een eigen formaat, kunnen de gegevens ook via een USB-stick naar het operatiecentrum worden overgebracht. Als alternatief vindt de overdracht ook draadloos plaats van het display, waarop een speciale USB-stick wordt aangesloten, naar de smartphone. Van daaruit worden de gegevens rechtstreeks naar het Operations Center gestuurd via de MyTransfer-app.

Handmatige documentatie van het veldwerk is ook mogelijk. In dit geval kan het uitgevoerde werk snel en volledig worden opgenomen met een aanraking van een vinger in de MyOperationsTM-app op de smartphone. Handmatige documentatie via app is momenteel mogelijk voor de processen van grondbewerking, zaaien, bemesting en gewasbescherming. Oogstgegevens kunnen ook gedurende het jaar worden geregistreerd.

Jan Cees Bron

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken