Startpagina Wetgeving

Geef nu uw vorstschade aan!

Het Departement Landbouw en Visserij verwacht alle processen-verbaal van de eerste schadevaststellingen naar aanleiding van de vorst in april ten laatste op vrijdag 14 juli 2017.

Vorige maand startte Vlaams minister van landbouw, Joke Schauvliege, de procedure op om de vorstschade in de tweede helft van april 2017 te erkennen als landbouwramp. Indien uit de procedure blijkt dat aan alle voorwaarden is voldaan, is het uiteindelijk de Vlaamse regering die de vorstschade als landbouwramp kan erkennen.

Een geteisterde landbouwer moet bij schade steeds zelf het initiatief nemen om de gemeente(n) te contacteren waarin de getroffen percelen zich bevinden. De gemeente kan dan een schattingscommissie op pad sturen om tijdens een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken