Kuhn levert nu ook foliebinding voor variabele perswikkelcombinatie

Foliebinding zorgt voor meerdere voordelen.
Foliebinding zorgt voor meerdere voordelen. - Foto: Kuhn

Dit foliebindingssysteem met twee foliehouders heeft zich al bewezen bij de pers-wikkelcombinaties met vaste perskamer en zorgt voor kuilvoer met een hoge kwaliteit. Het systeem biedt tal van voordelen in vergelijking met andere verkrijgbare foliebindsystemen die een speciale brede mantelfolie gebruiken.

Door het gebruik van standaard folie kunnen gebruikers profiteren van een lagere aankoopprijs en hebben ze de mogelijkheid om een groter percentage (70% pre-stretch) voorstrekking toe te passen dan bij de conventionele brede foliebindsystemen. Er kan op foliebindingskosten worden bespaard en de intervallen voor foliewisseling kunnen omhoog. Door het gebruik van standaard folierollen wordt het voorraadbeheer vereenvoudigd. Door het beperkte gewicht per rol kunnen de rollen gemakkelijk worden gehanteerd.

De folie- en netbindingsystemen zijn twee afzonderlijke systemen waardoor de gebruiker tegelijkertijd zowel de folie als het net mee kan nemen. Het wisselen tussen de twee systemen gaat snel en gemakkelijk, er hoeven geen rollen te worden gewisseld en er is geen gereedschap nodig.

Voor de productie van ronde kuilvoerbalen heeft foliebinding steeds vaker de voorkeur boven conventionele netbinding. Foliebinding zorgt voor strakkere, compacter gewikkelde balen met een betere bescherming rondom de baal. De extra zuurstofbarrière waarborgt een betere kwaliteit kuilvoer en de verbeterde baalvorm maakt de opslag efficiënter.

Voor landbouwers leveren ze ook veel praktische voordelen op. Een baal met foliebinding betekent dat het uitpakken zelfs tijdens een vorstperiode eenvoudig gaat. Tot slot maken deze balen het afvalbeheer efficiënter, er hoeft geen net en folie van elkaar te worden gescheiden. Alles kan tegelijk worden gerecycled.

Meest recent

Meest recent