Startpagina Actueel

Meer dan 60 van de 71 miljoen euro uitbetaalde schadedossiers gaat naar zwaar getroffen fruitteelt

Landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) maakt zich sterk dat tegen het einde van het jaar de schadedossiers als gevolg van de erkende landbouwramp 2019 gedeeltelijk zullen zijn uitbetaald. Het gaat om een geschatte schade van ruim 71 miljoen euro aan de 9 erkende teelten.

De Vlaamse regering erkende de uitzonderlijke hitte en droogte die zich tijdens de zomer van 2019 voordeed in de periode van 15 juni tot 30 september 2019 als landbouwramp.

Landbouwers van wie de teelten vorige zomer schade opliepen door zonnebrand en droogte kunnen door de erkenning van de schade als landbouwramp een schadevergoeding aanvragen. De 9 erkende teelten zijn appel, kiwibes, rode bessen, frambozen, peer, wortel, knolselder, ajuin en boon.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Nederland keurt nog 2 blauwtongvaccins goed

Veeteelt In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw Piet Adema een tweede en derde vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en de Commissie toelating diergeneesmiddelen.
Meer artikelen bekijken