Startpagina Melkvee

CEO Nils van Dam: ‘Milcobel staat vandaag niet te koop, tegen 2021 mogelijke partnerships bestuderen’

Het gaat Milcobel niet voor de wind. Het bedrijf, dat vandaag wordt geleid door CEO Nils van Dam en Betty Eeckhaut, voorzitter van de raad van bestuur, zit in erg troebel water. Van een verkoop is vandaag geen sprake. “Eind 2021 houden we mogelijke partnerships tegen het licht”, zegt de strijdvaardige Nils van Dam.

Leestijd : 2 min

Nils van Dam, CEO Milcobel, stelde uitdrukkelijk tijdens een videoconferentie met melkveehouders: “We staan op dit moment niét te koop. Om meerdere redenen is een ‘verkoop’ vandaag niet aan de orde. Vooreerst het tijdstip. Op dit ogenblik is Milcobel zwak en is het slechtst mogelijke moment om een partnership of een verkoop te onderhandelen. De focus ligt eerst op gezond én beter worden. Tegen eind 2021 zullen we wel alle mogelijke partnerships bestuderen om daar een degelijk plan en een degelijke strategie voor te bouwen.”

Focus uit de crisis geraken en niet te veel melk aangeleverd krijgen

Voor Milcobel is de prioriteit duidelijk: eerst uit de crisis komen en zorgen dat het weer een degelijk en winstgevend bedrijf wordt. Volgens Nils van Dam stellen sommigen een mogelijke verkoop of een vergaande samenwerking te idyllisch voor. “Zouden de Arla’s, LDA’s en Campina’s van deze wereld interesse hebben in alle boeren, of eerder de boeren eruit nemen die hen interesseren? Het is onze taak om te werken voor alle leden.”

Daarnaast heeft Nils van Dam ook voldoende internationale ervaring om goed te beseffen dat bij een eventuele verkoop het beslissingscentrum naar het buitenland verhuist. “Dan zal daar de Belgische veehouder niet hun grootste bekommernis zijn. Ook ijsfabrikant Ysco staat niét te koop. Het is een prachtig en winstgevend bedrijf dat in een groeimarkt zit. We verkopen onze kroonjuwelen niet.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken