Startpagina Actueel

FrieslandCampina wil duizend banen schrappen in België, Nederland en Duitsland

Het Nederlandse zuivelconcern FrieslandCampina wil tegen eind 2021 circa duizend arbeidsplaatsen te schrappen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland. In ons land werken ruim 1.300 mensen voor FrieslandCampina in vestigingen in Aalter, Bornem, Lummen en Destelbergen.

Leestijd : 1 min

De zuivelreus doet dat onder druk van de directe en indirecte gevolgen van de coronapandemie, klinkt het dinsdag in een persbericht. Ook staan de winstmarges in Nederland, België en Duitsland onder druk.

Vestigingen in Aalter, Bornem, Lummen en Destelbergen

Het concern wil de organisatie optimaliseren. Daarbij mikt FrieslandCampina vooral op het productienetwerk, managementlagen, ondersteunende diensten en functies. In Nederland, België en Duitsland kunnen productielocaties worden gesloten of activiteiten overgeplaatst, zo laat het bedrijf verstaan. Bovendien kunnen niet-kernactiviteiten worden afgestoten. Waar mogelijk wordt het banenverlies opgevangen door natuurlijk verloop, herplaatsing en het niet invullen van vacatures.

Gedwongen ontslagen kunnen niet worden uitgesloten, aldus de groep. Wereldwijd stelt het bedrijf ongeveer 24.000 mensen te werk. In België werken ruim 1.300 mensen voor FrieslandCampina, in productievestigingen in Aalter, Bornem, Lummen en een commerciële zetel in Destelbergen. Waar precies de banen zullen verdwijnen, is nog niet bekendgemaakt.

Belga

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken