Kosma nieuwe lichtgewicht zaaimachine bij Kuhn

De Kosma kan in verschillende uitvoeringen geconfigureerd worden. Kernpunt blijft het lichte eigengewicht.
De Kosma kan in verschillende uitvoeringen geconfigureerd worden. Kernpunt blijft het lichte eigengewicht. - Foto: Kuhn.

De Kuhn Kosma precisiezaaimachines zaaien met een hoge precisie en richten zich tot gebruikers die 100 à 500 ha per jaar zaaien tegen een zaaisnelheid van 4 tot 8 km/u op voorbewerkte grond. Deze nieuwe zaaimachine is leverbaar met mechanisch of elektrisch aangedreven zaai-elementen.

Met een leeggewicht van minder dan 95 kg zorgt het Kosma-zaaielement voor een verminderde behoefte aan hefvermogen. De benodigde trekkers zijn daarom bescheidener, waardoor het brandstofverbruik en de bodemverdichting tijdens het zaaien afnemen. De Kosma is zeer geschikt voor lichte tot middelzware grondsoorten.

Het parallellogramsysteem van het Kosma-element past zich gemakkelijk aan en maakt het mogelijk om 12,5 of 25 kg extra bodemdruk toe te voegen, waardoor een goede penetratie van de grond en het zaaien in bodems in goed voorbereide aarde mogelijk is.

De M-uitvoering van de Kosma kan worden gebruikt in combinatie met rijenbemesting 2x260 liter of 1x950 liter om de meststof op de juiste diepte aan te brengen. De R-uitvoering heeft een werkbreedte van 6 m en kan 8 rijen maïs zaaien of 12 rijen bieten.

TD

Meest recent

Meest recent