Startpagina Tuin

Keukenkruiden van A tot Z (deel 3)

Kruiden behoren tot een groep van planten die al eeuwenlang zeer gewaardeerd worden omwille van hun uiteenlopende toepassingen. Zo waren ze in het verleden onmisbaar als bron van kleurstof, medicijnen, smaakmakers, insectenverdelgers en schoonmaakmiddelen.

P roducten die we nu kant en klaar kunnen kopen in de supermarkt en waardoor de interesse in en de kennis over kruiden snel achteruitging. Sedert een 50-tal jaar echter, onder invloed van toerisme en vervagende grenzen, is de interesse in kruiden en het gebruik ervan in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Sierkersen in de tuin: Bloesempracht met een vleugje nostalgie

Tuin Een Japanse sierkers mocht vroeger in geen enkele tuin ontbreken. En terecht. Met hun wolken van tere roze of witte bloesems verwelkomen ze als geen andere plant de prille lente en bezorgen ze ons op zonnige dagen dat heerlijke lentegevoel. Bovendien blijft de groei vaak beperkt in hoogte en omvang, waardoor ze in bijna elke tuin toepasbaar zijn.
Meer artikelen bekijken