Startpagina Mechanisatie

New Holland bereikt mijlpaal van 30.000ste grootpakpers

New Holland produceerde onlangs zijn 30.000ste grootpakpers in haar ‘Center of Excellence’ fabriek in Zedelgem. Deze pers draagt een speciale gedenksticker om deze mijlpaal te vieren.

Leestijd : 1 min

De 30.000ste geproduceerde grootpakpers werd de BigBaler 1290 Plus. Luigi Neirynck, New Holland Plant Manager in Zedelgem, zegt over deze mijlpaal dat het een indrukwekkende prestatie is. “We investeren voortdurend in de meest geavanceerde productietechnologieën en werken volgens World Class Manufacturing-principes, die tot de hoogste standaarden voor het geïntegreerde beheer van fabrieken en processen behoren. Het resultaat is de constante hoge kwaliteit in de productielijn”.

New Holland innoveert al 30 jaar op het vlak van grootpakpersen. Ze hebben een reeks innovaties geïntroduceerd die het balenpersen hebben veranderd. Denk hierbij aan de dubbele-knopertechnologie, elektronische proportionele dichtheidsregeling, gehele balenuitworp en de 80x90 cm baalgrootte.

Het topmodel de BigBaler Plus beschikt over heel wat geavanceerde efficiëntieverhogende technologieën, zoals de SmartFill-sensor voor uniforme balen en IntelliCruise, die de rijsnelheid van de tractor regelt, om de productiviteit te verhogen, de capaciteit te optimaliseren en de meest uniforme balen te leveren.

De BigBaler High Densityintroduceerde twee innovaties, een eerste is de SmartShift-versnellingsbak, een aandrijflijnconcept die de productiviteit enorm verhoogt, het bestuurderscomfort verbetert en de aandrijflijn van de tractor beter beschermt. De tweede is de gepatenteerde Loop Master-knopertechnologie: de eerste gecommercialiseerde dubbele knoper ter wereld die plasticverontreiniging voorkomt.

TD

Lees ook in Mechanisatie

Thomas More-studenten ruilen 5 dagen hun leslokaal in voor hal 7

Agribex De sector heeft een acute nood aan deskundige werkkrachten die thuis zijn in landbouwmechanisatie. Het beroep wordt daarom extra in de kijker gezet in hal 7 op het thema-eiland Workshop Live tijdens Agribex. Studenten Landbouwmechanisatie van de Thomas More-hogeschool zullen er dagelijks aan de slag zijn.
Meer artikelen bekijken