Startpagina Edito

Edito: Langs velden en wegen kom je zwerfvuil én mondmaskers tegen

De Openbare afvalstoffenmaatschappij (OVAM) maakte recent de cijfers bekend van de hoeveelheid zwerfvuil in Vlaanderen. Het is onthutsend om te lezen dat die hoeveelheid met 14% toenam tussen 2017 en 2019. De cijfers van 2020 zullen vermoedelijk nog slechter zijn.

Het is verbazend dat we enerzijds kampioenen zijn in het sorteren van afval en anderzijds onze rotzooi meer en meer laten rondslingeren waar het niet hoort. Nochtans lopen er al jaren initiatieven van onder meer Mooimakers, een initiatief van OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), die er ons voortdurend op wijzen dat het anders kan en moet. Die campagne bereikte in eerste instantie trouwens ook mooie resultaten. Van 20.400 ton zwerfvuil in 2015 zakten we gestadig naar 19.900 ton in 2017. In 2 jaar tijd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken