Nieuwe 5D TTV-serie beschikbaar bij Deutz-Fahr

De 5D TTV serie is een nieuwe tractorreeks bij Deutz-Fahr
De 5D TTV serie is een nieuwe tractorreeks bij Deutz-Fahr - Foto: SDF

De 5D TTV-serie wordt aangedreven door de modernste 3- en 4-cilinder Farmotion-motoren. De naleving van de emissienormen van fase IIIB wordt bereikt met een DOC-katalysator die onderhoudsvrij is en geen dure periodieke regeneratiecycli nodig heeft. Bovendien heeft de tractor geen AdBlue-additief nodig.

De versies met 90 en 100 pk zijn verkrijgbaar met een 3- of 4-cilinder motor, terwijl het topmodel, de 5110.4 TTV is uitgerust met een 4-cilinder motor die een maximaal vermogen van 113 pk en een maximaal koppel van 435 Nm levert.

Eigen cvt-transmissie

De continu variabele TTV-transmissie is volledig in eigen huis ontworpen. Dankzij zijn innovatieve structuur bereikt de nieuwe TTV-transmissie onder bepaalde omstandigheden tot 100% mechanisch vermogen, wat de hoogste trekkracht en het hoogste rendement garandeert. Een maximumsnelheid van 40 km/u kan worden bereikt met een motortoerental van slechts 1.730 tpm.

De nieuwe 5D TTV wordt standaard geleverd met drie aftakassnelheden (540/540E/1000). De standaard hefinrichting garandeert een maximaal hefvermogen van 4.310 kg en is standaard voorzien van een elektronische bediening. De optionele fronthef bereikt een hefvermogen van 2.880 kg.

Voor de meest veeleisende werktuigen is de 5D TTV beschikbaar met een 100l/min lastgestuurde hydraulische pomp die deze opbrengst al bij 1.850 motortoerental levert. De oliestroom wordt geleverd naar maximaal vijf achter gemonteerde hydrauliekventielen, die allemaal zijn voorzien van doorstroom- en tijdafstelling. Daarnaast zijn er tot 6 gedupliceerde koppelingen aan de voorzijde beschikbaar, waarvan er vier voor de cabine zijn geïnstalleerd.

Comfort

De cabine biedt een comfort dat normaal gesproken alleen op topmodellen te zien is: de cabinestructuur heeft 4 stijlen voor een uitstekend zicht met standaard gemonteerde airconditioning en cabinevering op hydro-silent blocks en luchtvering voor de bestuurdersstoel. Optioneel is een categorie 4 filtersysteem voor de cabine beschikbaar die meer bescherming biedt bij spuitwerkzaamheden.

Opmerkelijk is de ergonomische MaxCom-armsteun die naast de MaxCom-hendel en een kruishendel ook drie vrij programmeerbare knoppen en een scrollwiel bevat die eenvoudig te programmeren zijn voor gepersonaliseerde instellingen. Met behulp van de in lijn geplaatste toetsen kunnen de hefinrichting en de ventielen met één druk op de knop worden bediend. Alle bedieningselementen zijn bovendien herkenbaar aan de bekende, intuïtieve kleurcodering die Deutz-Fahr speciaal heeft ontwikkeld.

Veiligheid

Ook het veiligheidsniveau van de nieuwe 5D TTV-serie is ongeëvenaard: de modellen zijn al standaard uitgerust met remmen op alle 4 de wielen, evenals de hydraulische parkeerrem en de PowerZero-functie. Met PowerZero kan de bestuurder de trekker zelfs op steile hellingen in alle veiligheid tot stilstand brengen, zonder het rempedaal te hoeven gebruiken.

De 5D TTV is ook verkrijgbaar met een onafhankelijke voorasvering met laterale ophanging en een dynamische stabiliteitsregeling. De vering is zelfnivellerend en bevat naast de adaptieve demping ook een Anti-duik en Anti-Rol functie. Dit verhoogt het niveau van actieve veiligheid en rijcomfort aanzienlijk.

Veelzijdig

Als optie kan de 5D TTV worden uitgerust met Isobus, stuurgeleidingssystemen met sectiecontrole en een iMonitor3. Met een breed scala aan elektrische hulpaansluitingen binnen en buiten de cabine is de nieuwe 5D TTV klaar om elektrische schakelingen of apparaten toe te voegen.

Zijn grote veelzijdigheid wordt nog versterkt door de mogelijkheid om de 5D TTV uit te rusten met een compacte hefinrichting achteraan die het mogelijk maakt om, een breedte van slechts 1,75m te bereiken, perfect voor rijencultuur, smalle doorgangen en wegen.

Meest recent

Meest recent