Startpagina Varkens

België nu ook varkenspest-vrij verklaard door Wereldorganisatie voor dierengezondheid

Nadat op Europees niveau ons land het label kreeg van vrij te zijn van de Afrikaanse varkenspest (AVP), heeft België op 21 december hetzelfde label gekregen van de Wereldorganisatie voor Diergezondheid. Deze status laat toe om de internationale handel in varkensproducten weer op gang te brengen.

Het federaal voedselagentschap (FAVV) meldt dat de Wereldorganisatie voor dierengezondheid (OIE) de zelfverklaring die België op 27 oktober heeft ingediend voor het herwinnen van de ziektevrije status ‘Afrikaanse varkenspest’ (AVP) voor alle suidae (varkens en everzwijnen, zowel in het wild als in gevangenschap) vandaag heeft goedgekeurd. Het zal binnenkort officieel worden gepubliceerd op de website van het OIE.

Internationaal vrij verklaard van AVP...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken