Nieuwe Vredo Trac VT 7138

De 7138 is de nieuwste zelfrijder bij Vredo.
De 7138 is de nieuwste zelfrijder bij Vredo. - Foto: Vredo

In de VT7138 is een nieuwe Scania V8 Stage 5 motor toegepast met ruim 3.250 Nm koppel bij 1.350 tpm/min zorgt deze voor een maximaal vermogen van 710 pk. De zelfrijder is verder voorzien van een pompfilter unit met standaard een 12m3 verdringerpomp en optioneel een centrifugaal pomp die 16.000 l/min laadcapaciteit heeft.

Wendbaar

De compacte bouwwijze in combinatie met gestuurde assen maakt de machine zeer wendbaar en zeer snel in het draaien op de kopakker. De combinatie van hondengang en aangedreven assen zorgen ervoor dat de machines vroeg in het voorjaar op veld kunnen en geven dankzij het optionele bandendrukwisselsysteem een minimale bodemverdichting.

De door Vredo ontwikkelde CVT transmissie met 2 traploze snelheidsbereiken; 0-20 km/uur en 0-40km/uur geven de machine de mogelijkheid bij elke werkbreedte en uitbrenghoeveelheid de juiste werksnelheid te rijden met het optimale motortoerental.

Eco modus

Vredo heeft een nieuwe Eco modus ontwikkeld voor de VT7138. Deze zorgt er voor dat het motortoerental afgestemd wordt op het gevraagde vermogen. Dit werkt brandstofbesparend en dankzij het hoge koppel van de Scania motor kan deze regeling optimaal toegepast worden.

De ruime cabine is rondom lucht geveerd en heeft alle gewenste eigenschappen die een moderne werkplek vraagt zoals: automatische airconditioning, Grammer Maximo Super-Comfort stoel, multifunctionele displays, licht ergonomisch joystick met veel gecombineerde functionaliteiten.

FlexTank

Naast de standaard brede tank van 32.000 liter is de machine optioneel uit te voeren met een FlexTank, die zorgt voor een vaste 25.000 liter + flexibele 7.000 liter mest tank, waardoor de standaard tank smaller kan worden gebouwd maar dankzij de flextank zijn 32.000 liter mestinhoud behoud.

Met deze FlexTank wordt bereikt dat de tank inclusief 30m sleepslang of sleepvoetbemester ingeklapt langs de tank binnen de gevraagde transportbreedte blijft en kan daarmee in Duitsland zonder ontheffing de straat op. Met een sleepslang van 36 meter wordt het voertuig 3,49 meter breed.

Meest recent

Meest recent