Nieuwe producten bij Ag Leader

Ag Leader introduceert enkele nieuwe producten om aan precisielandbouw te doen.
Ag Leader introduceert enkele nieuwe producten om aan precisielandbouw te doen. - Beeld: Ag Leader

Het gaat hier om de SteadySteer stuurmotor en SteerCommand Z2 SCM (StuurControllerModule). Deze integreren volledig met de moderne InCommand schermen.

Het nieuw ontworpen SteadySteer betekent gemak in installatie voor trekkers waar hydraulische besturing niet geschikt of niet nodig is. Het stuurwiel hoeft niet gedemonteerd te worden. De nieuwe, zeer compacte maar krachtige direct drive motor wordt er met een enkele klik op gezet of losgenomen. De SteadySteer tandkrans wordt, door hem te splitsen, om de stuurkolom geplaatst en eenvoudig aan het stuur gemonteerd.

De nieuwe Z2 stuur controller is een volledig eigen ontwikkeling van Ag Leader en met de SteadySteer stuurmotor de eerste stap naar een volledig eigen stuursysteem. De Z2 controller is compatible met de Ag Leader InCommand (1200, 800, 800G) schermen.

De Z2 is voorzien van de laatste generatie elektronische gyroscopen, hoek/neiging- en G-kracht sensoren voor compensatie van scheefstand en trillingen van de machine.

Het InCommand 800G scherm is een nieuw instapmodel van het bestaande InCommand 800 scherm. De 800G is qua hardware identiek maar is qua software beperkt tot de rechtrij /stuurautomaat functionaliteiten. Dit is inclusief hectaretelling, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen, kopakkers, perceelsherkenning, snelwisselfunctie voor AB lijnen etc.

Wat ontbreekt is Isobus, sectieschakeling, camera, teeltregistratie, variabele afgifte en de mogelijkheid om meerdere machineconfiguraties op te slaan. Deze functionaliteiten zijn door unlocks achteraf weer toe te voegen en daarmee wordt de 800G een normaal 800 scherm.

Meest recent

Meest recent