Startpagina Archief

Steak bearnaise met frietjes

Leestijd : 2 min

Weer of geen weer, deze klassieker past altijd. Regent het, dan voel je je meteen getroost. En bij stralend weer maak je het vlees toch gewoon klaar op de barbecue?

Wat heb je nodig?

4 steaks

4 grote aardappelen

grof zeezout

1 kropsla

4 tomaten

2 el bieslook, gesnipperd

Voor de bearnaisesaus

150 g boter

3 eierdooiers

50 ml dragonazijn

2 el water

2 el gehakte dragon

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Schil de aardappelen, was en droog ze en snijd ze in dikke frieten. Bak de frieten in porties eerst voor op 140° C. Laat afkoelen op keukenpapier. Bak de frieten een tweede maal krokant op 175° C. Kruid met zeezout. Spoel intussen de kropsla en zwier droog. Snijd de tomaten in kleine partjes. Meng de sla met de tomaten en bestrooi met bieslook.

Laat voor de bearnaisesaus de boter smelten, maar niet te heet worden. Klop de eierdooiers met de dragonazijn en 2 eetlepels water tot dik schuim in een pannetje op zacht vuur. Laat zeker niet te heet worden! Klop er beetje bij beetje de gesmolten boter door tot er een dikke saus ontstaat. Blijf nog minstens 5 minuten kloppen en breng dan op smaak met peper, zout en gehakte dragon.

Wrijf de steaks in met olie, peper en zout. Bak ze naar smaak in een hete grillpan of een pan met dikke bodem (wanneer je het vlees bereidt in een gewone pan, kan je ook wat boter gebruiken). Serveer met kropsla en tomaten, de frieten en de bearnaisesaus.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Sluiting Moerbeko is drama voor schapenhouders

Schapen De sluiting van slachthuis Moerbeko is een drama voor de schapen- en geitenhouders. Dat zegt de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH), de koepelvereniging voor de beroepsmatige schapenhouderij in Vlaanderen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen