Startpagina Archief

Verloren brood in de oven met appel en peer

Leestijd : 1 min

Van oud brood een overheerlijk vieruurtje maken? Het vraagt je maar een kwartiertje tijd. Na nog eens 20 minuten in de oven bestrijdt je op de smakelijkst denkbare manier mee voedselverspilling.

Wat heb je nodig?

1 brood (minstens 2 dagen oud)

4 eieren

2 dl room

60 gram rietsuiker

2 appels (geschild en in blokjes gesneden)

2 peren (geschild en in blokjes gesneden)

1 klontje boter

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los en roer er de rietsuiker en room door. Beboter een ovenschaal en bedek de bodem met sneetjes brood en stukjes fruit. De sneetjes mogen elkaar gerust wat overlappen. Overgiet met het ei-roommengsel. Bak het verloren brood ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer lauw of warm.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Eén op de 3 voedingsbedrijven in gevarenzone

Economie De vorige 2 jaren zullen niet snel vergeten worden. Zowel de coronapandemie als de oorlog in Oekraïne hebben hun sporen nagelaten in onze economie. Ook de voedingssector is getroffen. De loonindexering in januari komt eraan, en energieprijzen blijven op een zeer hoog niveau. Het vergt samenwerking en kracht om een volgende crisis te doorstaan.
Voir plus d'articles
Meest gelezen