Lely innoveert met circulaire oplossingen

Nieuws van maatschappijen

Vorig najaar stelde de Nederlandse veehouderijspecialist Lely enkele opmerkelijke ‘gele revoluties’ voor tijdens de digitale Lely Future Farm Days. Sinds de lancering van de ‘boerderij van de toekomst’ in 2018 realiseerde deze leverancier van robotica en datamanagement voor de veehouderij nieuwe circulaire innovaties die binnen deze toekomstvisie passen.

De BigBaler 1290 High Density won een ‘Good Design’ award 2020.

New Holland wint Good Design Award 2020

Nieuws van maatschappijen

New Holland ontving in de industriële categorie de prestigieuze Good Design Award voor de BigBaler 1290 High Density van het Chicago Athenaeum: Museum voor Architectuur en Ontwerp en het Europees Centrum voor Architectuur, Kunstontwerp en Stedelijke Studies.

De Steyr Konzept is een studiemodel van de tractor van de toekomst.

Steyr krijgt voor zijn Konzept tractor een ‘Good Design’ award 2020

Nieuws van maatschappijen

Het creatieve en toch praktische ontwerp dat achter de Steyr Konzept tractor zit werd bekroond met een ‘Good Design’ award 2020.

Opraapwagens zijn altijd een verkoopssucces geweest binnen het gamma van Pöttinger.

150 jaar Pöttinger in 2021

Nieuws van maatschappijen

Het jaar 2021 betekent dat de Oostenrijkse fabrikant van hooibouw- en bodembewerkingsmachines, Pöttinger, 150 jaar jong is.

KWS wil de veehouder niet alleen verder helpen met de rassenkeuze en teelt, maar ook met de optimalisatei van het voeder.

Haal het maximale van je eigen bodem

Nieuws van maatschappijen

Zaadveredelingsbedrijf KWS wil de veehouder meer en meer ook na de zaadkeuze en de maïsteelt begeleiden. “De boer moet het maximale uit het beste genetische product kunnen halen. We verleggen onze focus daarom deels richting het voeder. Op die manier streven we samen naar een economisch en ecologisch haalbare voerkost van 10 cent/l melk”, aldus Jan Bakker, directeur KWS Benelux.

Grimme vernieuwt aardappelplanters

Nieuws van maatschappijen

Grimme kondigt vernieuwing aan bij de vierrijige bekerpootmachine GL 420 en GL 430 alsmede bij de bandpootmachine GB 430.

Fliegl bracht zijn mestscheider nu volgens een mobiele opstelling uit.

Mobiele mestscheider bij Fliegl

Nieuws van maatschappijen

Nadat Fliegl al 45 jaar actief is in mesttransport en -verdeling hebben ze nu hun mestscheider als een compacte uitvoering gebouwd en ontwikkeld volgens het ‘plug & play’-principe.

Na uitgebreid en meerjarig testen van ouderlijn-combinaties in hybride kruisingen is de hybride zaaisjalot Innovator als beste en meest stabiele kruising uitgekozen.

Bejo/De Groot en Slot brengt eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot op de markt

Nieuws van maatschappijen

Na jarenlange veredeling introduceert Bejo/De Groot en Slot de eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot: Innovator, een hybride ras voor de lange dag gebieden met een iets langere bolvorm en een uitgesproken kleur.

Het constructiewerk van Toine Brock 25 jaar terug, ging van de bemesterprodcutie tot de fabricage van de Giant wiellader.

Van bemester- naar Giant wielladerproductie bij Tobroco

Nieuws van maatschappijen

2021 is het jaar waarin Tobroco-Giant 25 jaar bestaat. Wat in 1996 begon als een bedrijfje in sierhekwerken en bemesters is door de verdere ontwikkeling en productie van Giant machines uitgegroeid tot een internationale onderneming met drie eigen vestigingen en de ambitie om de komende jaren flink te groeien tot 9.500 machines in 2025.

Certificering voor ‘iQblue connect’ van Lemken

Nieuws van maatschappijen

De onafhankelijke organisatie ‘Agricultural Industry Electronics Foundation’ (AEF) heeft ‘iQblue connect’ nu na een uitgebreide conformiteitstest voor TIM (Tractor Implement Management) gecertificeerd.

De nieuwe Genesus-beren, hier een Duroc eindbeerlijn, zitten momenteel nog in de quarantainestal.

KI Cobbaert en varkensfokkerijorganisatie Genesus slaan de handen in elkaar

Nieuws van maatschappijen

Eind december 2020 zijn de eerste Genesus-beren in de PRRS-vrije quarantainestal van KI Cobbaert aangekomen. Deze beren zullen na hun quarantaineperiode van 6 weken ingezet worden op de Belgische markt. De genetica zal vrij van licentie beschikbaar zijn.

Gaan we melk- of vleeskoeien voederen? En hoeveel maïs zit er in het rantsoen? Dat zijn volgens Limagrain de eerste vragen die men moet stellen bij het kiezen van maïsrassen.

Geef de juiste maïs aan de juiste koe, is eerste rassenadvies van Limagrain

Nieuws van maatschappijen

Limagrain gaf de vakpers door de coronacrisis toelichting bij haar maïsgamma via een digitale persontmoeting. Er werd stil gestaan bij het afgelopen maïsteeltjaar, maar uiteraard vooral vooruit gekeken naar wat in het gamma zit voor 2021.

Het hoofdkantoor van Palital in het NederlandseVelddriel. Het bedrijf komt nu volledig in handen van Arvesta.

Specialist in voederadditieven, Palital, nu volledig in handen van Arvesta

Nieuws van maatschappijen

Arvesta, de fullservice-partner van boer en tuinder, blijft verder inzetten op internationale groei en vergroot begin januari 2021 haar participatie in Palital, specialist in voederadditieven, van 30% naar een volledige overname. In april van 2020 hadden Palital en Arvesta al een akkoord voor een participatie van 30% getekend en was reeds de eerste samenwerking gestart, maar dat akkoord wordt nu doorgetrokken naar een volledige overname.

Helmut Claas is op 94-jarige leeftijd overleden.

Landbouwicoon Helmut Claas overleden

Nieuws van maatschappijen

Deze week op 5 januari, overleed op 94 jarige leeftijd Helmut Claas. Hij was voorzitter van de raad van bestuur en van de aandeelhoudersvereniging van de Claas Group.

Suikerrijke en ziektetolerantere bieten worden steeds belangrijker in de toekomst, volgens Marc Ballekens.

Inzet op nematoden en ziektetolerante suikerbieten bij Betaseed

Akkerbouw

Ook Limagrain en Betaseed moeten andere manieren zoeken om te communiceren over hun activiteiten en productgamma, gezien de coronabeperkingen die gelden voor fysieke bijeenkomsten. Net voor het jaareinde trapten ze hun wintercampagne af via een online persbriefing.

Met de 100% recycled PET-fles zet FrieslandCampina een nieuwe stap in het circulair maken van zijn verpakkingen.

FrieslandCampina stapt over op 100% gerecyclede PET-flessen

Nieuws van maatschappijen

Vanaf februari 2021 gaat FrieslandCampina PET-flessen maken van 100% gerecycled PET (rPET). Omdat een PET-fles alleen gerecycled kan worden als de consument het etiket heeft verwijderd, heeft de Research & Development-afdeling van FrieslandCampina aanvullend een gloednieuwe ‘ritssluiting’ ontwikkeld die verwijdering eenvoudiger maakt. Daarmee is FrieslandCampina het eerste bedrijf in de zuivelsector dat zijn flessen nagenoeg circulair maakt voor zijn merken in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.

BASF plant de introductie van performante rassen hybride tarwe rond 2024-2025.

BASF volgt Green Deal in zijn doelen

Nieuws van maatschappijen

We moeten naar een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Althans, dat is het doel van de Green Deal. BASF maakte duidelijk hierin mee te zijn en zich te willen inzetten om in 2030 duurzame landbouw te stimuleren. Zo wil BASF onder andere de landbouwers helpen de CO2-uitstoot per ton geproduceerd gewas met 30% te verminderen en digitale technieken op meer dan 400 miljoen hectare landbouwgrond introduceren.

De Dogo horizontale voermengwagen heeft Storti zo ontworpen dat hij ook ingezet kan worden volgens de compact voertechnologie.

Storti ontwerpt Dogo voermengwagen voor compact voeren

Mechanisatie

Storti heeft zijn Dogo voermengwagen zo ontworpen dat deze prima geschikt is om de techniek van compact voeren toe te passen.

Ag Leader introduceert enkele nieuwe producten om aan precisielandbouw te doen.

Nieuwe producten bij Ag Leader

Mechanisatie

Ag Leader introduceert de eerste producten van een nieuwe generatie eigen stuursystemen die volledig in eigen huis bij Ag Leader ontwikkeld en geproduceerd worden.

De agro-robot doseert zowel voer als stro in de stal.

Nieuwe agro-robot doseert stro én voer in stal

Mechanisatie

V.D. Brink Techniek heeft een robot ontwikkeld die zowel stallen kan instrooien als ruwvoer en brokken kan doseren. De volledig elektrische combirobot levert daarmee een flinke arbeids- en kostenbesparing op.