Nettoverlies in tweede kwartaal voor Bayer door schikking in Monsanto-zaak

Nieuws van maatschappijen

Ondanks goede resultaten en de verhoging van de jaarprognose, boekt de Duitse chemiereus Bayer in het tweede kwartaal een nettoverlies van 298 miljoen euro. Het verlies hangt samen met een mogelijke schikking in de Monsanto-zaak tegen de Amerikaanse staat Oregon. Dat meldt Bayer donderdag in een persbericht. In dezelfde periode vorige jaar tekende het chemieconcern een verlies van 2,36 miljard euro op.

De A-ware België melkprijs bij reële gehaltes en een jaarleverantie van 1.300.000 l inclusief de hoeveelheidspremie en met de maximale toeslag voor kwaliteit en duurzaamheid, is in augustus 63,28 euro.

Royal a-ware behoudt zelfde melkprijs voor augustus

Nieuws van maatschappijen

Zuivelbedrijf Royal A-ware behield voor augustus dezelfde standaardmelkprijs als in juli, namelijk 60 euro/100 l.

De grootpakpersen van de 2200-serie van Massey Ferguson werden vernieuwd.

MF 2200-serie grote vierkante balenpersen vernieuwd

Nieuws van maatschappijen

Massey Ferguson kondigt belangrijke verbeteringen aan die het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de prestaties van zijn 2200-serie grote vierkante balenpersen verbeteren.

Bij de onkruideg van Fliegl kan zowel de hoogte van de loopwielen als de druk op de tanden afzonderlijk maar handmatig ingesteld worden.

Fliegl: voor land en landschap

Nieuws van maatschappijen

Enkele weken geleden hebben we de nieuwe aanpak van Fliegl op het vlak van bemesting toegelicht. Fliegl legt niet alle eieren in dezelfde korf en heeft een volledig pakket machines in hun productie.

De machines die geselecteerd zijn voor de Mecanic’Show 2022 worden iedere dag toegelicht in de Grote Ring.

Innovaties terug fysiek getoond tijdens Mecanic Show

Mechanisatie

Voor de Mecanic Show selecteerde de beursorganisatie van Libramont voor deze editie 13 machines. Dat zijn er 3 meer dan de machines die in de virtuele editie van 2020 werden getoond.

Jan Anker, CEO van Royal A-ware (links), en Luc Van Hoe, directeur Melkzaken in België, zijn blij dat het contact met  de Vlaamse melkveehouders goed verloopt.

Royal A-ware zet opmars in Vlaanderen verder

Nieuws van maatschappijen

Ons interview – op 1 juli – met Jan Anker, CEO van Royal A-ware, en Luc Van Hoe, directeur Melkzaken in België, is dag op dag een jaar nadat Royal A-ware voor het eerst melk ophaalde bij Vlaamse melkveehouders. Intussen zette de groei van de Nederlandse zuivelverwerker in ons land zich gestaag verder.

Door de hoge gasprijzen gaat Yara haar productie minderen.

Yara mindert productie opnieuw door hoge gasprijzen

Nieuws van maatschappijen

De Noorse kunstmestproducent Yara International zegt dat de hoge gasprijzen het bedrijf ertoe verplichten de productiehoeveelheden van ammoniak en kunstmest te verlagen. In België heeft Yara een fabriek in Saint-Ghislain, in de provincie Henegouwen.

De Boss 3000 Master is een nieuwe reeks ‘kleinere’ opraapwagens bij Pöttinger.

Nieuwe Boss 3000-opraapwagen bij Pöttinger

Nieuws van maatschappijen

Nadat Pöttinger eerst zijn gamma opraapwagens aan de bovenkant van het aanbod vernieuwde, is het nu de beurt aan de kleinere opraapwagens.

Frederik De Witte toonde ons in wintertarwe Verben, het nieuwe graanfungicide van Corteva.

Nieuw graanfungicide en nieuwe herbiciden bij Corteva

Nieuws van maatschappijen

Corteva Agriscience heeft dit jaar wat nieuws in de graanteelt aan te kondigen. Daarnaast is er nog nieuws voor de graanteler onderweg en ook een nieuwigheid voor de onkruidbestrijding in grasklaverland.

In wintergranen heeft Bayer uitgebreide proefveldwerking liggen gericht op onkruid- en ziektebeheersing.

Recente innovaties op proefplatform bij Bayer bekijken

Nieuws van maatschappijen

Naar goede traditie legde Bayer CropScience ook dit jaar heel wat proeven aan op zijn demoplatform in Houtain-Le-Val. Het zijn zeer technische proeven die mogelijkheden van middelen solo en in combinatie uitgebreid nagaan.

Onder het Advantage concept valt een standaardproduct aangevuld met enkele populaire opties.

Joskin zet verder in op Advantage-concept

Nieuws van maatschappijen

In januari 2019 lanceerde Joskin het Advantage concept. Hieronder valt een standaardproduct aangevuld met enkele populaire opties. Door hier een serieproductie van te maken, bekomt de gebruiker een prijsgunstige machine die beter is uitgerust.

Claas en Amazone versterken hun samenwerking met AgXeed, Nederlands fabrikant van landbouwrobots.

Amazone en Claas nemen aandeel in AgXeed

Nieuws van maatschappijen

De Amazone Groep versterkt haar ontwikkelingssamenwerking met de Nederlandse startup AgXeed door een financieel belang in het bedrijf te nemen.

Omdat een rund vaste mest en urine gescheiden uitbrengt, wil Fliegl dit proces nabootsen via hun mestscheider. Je moet dan wel afzet hebben voor de dunne en voor de dikke fractie.

Fliegl wil stikstofuitstoot beperken

Nieuws van maatschappijen

Fliegl werkt aan bemestingstechnieken die een vooruitgang moeten bieden op economisch en ecologisch vlak. Het resultaat hiervan werd getoond op de Fliegl Feldtag in Duitsland.

Neomach heeft momenteel de Nova X30 wiellader in het gamma.

Van Dyck Marcel is invoerder van Neomach

Nieuws van maatschappijen

Van Dyck Marcel Belgium NV is invoerder en verdeler geworden van het nieuwe merk wielladers, Neomach. Hiermee breidt hij zijn gamma uit met Italiaanse expertise in multifunctionele laders.

Dewulf laat zijn pootmachines Isobus- compatibel worden.

Isobus-compatibele pootmachines bij Dewulf

Nieuws van maatschappijen

Dewulf introduceert dit najaar volledige Isobus- compatibiliteit op zo goed als alle CP- en Structural- aardappelpootmachines.

De nieuwe Carrier XT schijveneg is er  in 3 werkbreedtes.

Nieuwe Carrier XT-schijveneggen bij Väderstad

Nieuws van maatschappijen

Väderstad introduceert de nieuwe schijveneg Carrier XT 425-625. Met een eenvoudige machine-instelling en roterende schijfassen is de Carrier XT gebouwd om het grondbewerkingsresultaat te optimaliseren, afhankelijk van de werkdiepte.

Hein Schumacher, CEO Koninklijke FrieslandCampina N.V., is zeer positief over hun toekomst in België.

FrieslandCampina zoekt nieuwe melkveehouders

Nieuws van maatschappijen

FrieslandCampina werft nieuwe Belgische melkveehouders aan in Oost- en West-Vlaanderen rond de productielocatie in Aalter. Daarnaast zoekt het ook melkveehouders in het coöperatief werkgebied in het Noorden van de provincie Antwerpen.

De veredeling in granen is de laatste jaren sterk geweest wat betreft resistentie voor septoria, maar niet voor gele roest , aldus gewasadviseur Christian Walraevens.

Oplossingen zoeken met beperkt middelenpakket

Nieuws van maatschappijen

Met een steeds kleiner wordend middelenaanbod is gewasbescherming niet evident. Syngenta werkt aan nieuwigheden en zoekt ondertussen oplossingen met de bestaande middelen.

BASF positioneert haar Revysol-middelen in de T2-bespuiting in granen.

Uitbreiding Revysol-middelen gedemonstreerd bij BASF

Nieuws van maatschappijen

Naar het einde van de maand juni verwelkomt BASF de vakpers en officiële proefinstanties op haar demoplatform om de werking van hun productgamma toe te lichten.

Links één van de eerste zelfrijdende Delvano-spuiten, rechts de SafeTrac Special Edition, centraal Carlos en Joachim Vanlerberghe, respectievelijk zaakvoerders van de tweede en derde generatie.

Jubileum en productnieuws bij Delvano

Nieuws van maatschappijen

Delvano, Belgische fabrikant van machines voor gewasbescherming, vierde eind juni (toen het na de coronacrisis praktisch kon) hun 55-jarige jubileum. Voor deze gebeurtenis werd een speciale editie van hun nieuwste zelfrijdende ST20-spuit uitgebracht.

Bayer geeft aan dat ze voornemens is ‘te blijven streven naar een verhelderend glyfosaat-oordeel op het hoogste gerechtelijk niveau in de VS’.

Amerikaanse Hooggerechtshof weigert opnieuw om Roundup-rechtszaak te behandelen

Nieuws van maatschappijen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft op 27 juni geweigerd om een beroep van de Duitse chemiereus Bayer over een veroordeling voor het gebruik van onkruidverdelger Roundup (glyfosaat) te behandelen. Daarmee wordt een veroordeling voor een schadevergoeding ter waarde van 87 miljoen dollar definitief.

Belgisch vorstenpaar bezocht BelOrta bij de start van het hoogseizoen Belgisch zachtfruit

Vorstenpaar opent kersenseizoen

Nieuws van maatschappijen

Het Belgische kersenseizoen loopt van half juni tot half augustus. Het Belgisch vorstenpaar opende het seizoen op de veiling van BelOrta.

Op de proefhoeve van Certis Belchim werden mensen rondgeleid. Het terrein van de proefhoeve telt 13 ha, en proeven in meer dan 40 teelten.

Bij de proefhoeve van Certis Belchim: onkruidbestrijding doordacht uitvoeren

Nieuws van maatschappijen

Het wordt jaar na jaar belangrijker om de onkruidbestrijding doordacht aan te pakken. Zowel in groenten, als in de typische akkerbouwgewassen aardappel en maïs, biedt Certis Belchim oplossingen.

Hybride rassen maken een goede indruk op het demoplatform van Aveve;  zowel in wintergerst, wintertarwe als in winterrogge.

Graanrassen en -toepassingstechniek bij Aveve toegelicht

Nieuws van maatschappijen

Aveve/Arvesta liet ons dit jaar op zijn demoplatform in Neerhespen (Linter) zowel bekende als nieuwe graanvariëteiten zien. Ook bij teelttechniek en toepassingen werd stilgestaan.

De Royal opraapwagenserie van Bergmann is op enkele punten vernieuwd. Hier op foto met dwarsafvoerband voor stalvoedering.

Bergmann opraapwagenserie Royal vernieuwd

Nieuws van maatschappijen

Het Duitse Bergmann zorgt voor diverse innovaties op zijn vernieuwde serie Royal opraapwagens. De vernieuwingen slaan op modeljaar 2022.