Startpagina Nieuws van maatschappijen

Nieuws van maatschappijen

Nieuws van maatschappijen

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Danone wil methaanuitstoot met bijna derde verminderen tegen 2030

Het Franse zuivelconcern Danone wil tegen 2030 de uitstoot van methaan, komende van de productie van verse melk voor zuivelproducten, terugdringen met 30 %. Het streefdoel ligt in lijn met de Global Methane Pledge, gelanceerd tijdens COP26 en ondertekend door 150 landen.

Fokbedrijf Maenhout en Topigs Norsvin gaan strategisch partnerschap aan

Fokbedrijf Maenhout en Topigs Norsvin (in België marktleider op gebied van zeugengenetica) gaan een strategisch partnerschap aan ter verbetering van de varkensfokkerij. Door de samenwerking ontstaat een team van specialisten die varkenshouders en andere stakeholders zullen voorzien van hoogwaardige kennis en service.

Productie bij Yara in Tertre nog steeds minimaal

In de fabriek van de Noorse kunstmeststoffenproducent Yara in het Henegouwse Tertre (Saint-Ghislain) staat de productie nog steeds op een laag pitje. Werknemers leggen er zich daarom toe op onderhoudswerken, zei de CEO van de groep Svein Tore Holsether donderdag in Brussel.

Stefaan De Baerdemaeker vindt de TN70-zeug een ideale keuze

Varkenshouder Stefaan De Baerdemaeker zette als een van de eersten in Vlaanderen TN70-zeugen in op zijn bedrijf. Sindsdien bleef hij bij die keuze. “Voor mijn bedrijf en de afnemer van onze vleesvarkens is dit een ideale zeug”, stelt hij.

Meest gelezen

100 jaar Topigs Norsvin, van hongerbestrijder naar wereldspeler

In de varkensveredeling is Topigs Norsvin een wereldspeler. Het Nederlands-Noorse bedrijf kan intussen terugblikken op 100 jaar geschiedenis. De basis van de fokkerijorganisatie werd gelegd op 24 februari 1922. Op de vooravond van vakbeurs Agriflanders hadden we een gesprek met Jan Sallevelt en Johan Goessens.