Packo Handling verdeelt PTO-generatoren van Schneeberger

Mechanisatie

Packo Handling deelt ons mee dat zij exclusief verdeler zijn geworden van het gamma PTO-generatoren van Schneebergervoor België. Deze noodstroomgeneratoren kunnen aangesloten worden op de aftakas van de tractor en zo eenvoudig en doeltreffend stroom opwekken.

Dewa biedt nu de mogelijkheid om oude maalmolens op een duurzame wijze te vernieuwen.

Dewa geeft oude maalmolens een update

Mechanisatie

Dewa is een gekende fabrikant van machines om maïsgraan te malen. Uit gesprekken met klanten kon Dewa afleiden dat er niet altijd nood is aan de grote vermogens en capaciteit die de nieuwe maalmolens hebben, maar dat de kleinere machines stilaan ook op leeftijd komen. Daarom lanceert Dewa nu de mogelijkheid om oudere machines een update te geven, zodat ze weer voor jaren verder kunnen. De vernieuwde maalmolens krijgen de naam ‘Dewa MSI 400 T’.

New Holland tekent leveringsovereenkomst met Maschio Gaspardo

Mechanisatie

New Holland Agriculture heeft een leveringsovereenkomst ondertekend met Maschio Gaspardo, een toonaangevend producent van landbouwapparatuur voor grondbewerking, zaaien en planten, bemesting, gewasbescherming, groenbehoud en hooibouw.

Afgelopen zomer konden we tijdens het proefveldbezoek van Corteva al een glimp opvangen van het nieuwe graanfungicide.

Nieuw fungicide met Inatreq Active goedgekeurd

Akkerbouw

Corteva Agriscience heeft de goedkeuring ontvangen voor 2 nieuwe fungicides die de actieve stof Inatreq Active (50 g/l Fenpicoxamid) bevatten, namelijk Questar en Aquino.

FrieslandCampina haalt in Vlaanderen melk op bij een kleine 300 bedrijven, waaronder zo’n 24 leden.

FrieslandCampina houdt garantieprijs gelijk

Nieuws van maatschappijen

FrieslandCampina houdt de garantieprijs van november gelijk op 34,25 euro per 100 kg melk. De marktomstandigheden in de coronacrisis blijven volgens de zuivelcocoöperatie uitdagend en verwacht wordt dat de melkprijzen van de referentiebedrijven in november nauwelijks zullen veranderen. De biologische melkprijs wordt opnieuw verlaagd.

Kuhn levert nu ook foliebinding voor variabele perswikkelcombinatie

Mechanisatie

De Kuhn VBP 3100 serie balenpers-wikkelcombinatie met variabele kamer kan nu ook worden uitgerust met het gepatenteerde Twin-foliebindingssysteem met twee standaard foliehouders met rollen van 750 mm.

Samen met de melk van derden verwerkte Milcobel in 2019 in totaal 1,76 miljard liter. Het bedrijf boekte ruim 1,2 miljard euro omzet.

Milcobel wijzigt leverings- en lidmaatschapsvoorwaarden fors

Economie

Milcobel wil de melkaanvoer beter afstemmen op de beschikbare verwerkingscapaciteit en voorkomen dat de melkplas snel blijft groeien. Daarnaast wil de melkcoöperatie het ledenkapitaal verhogen zodat de schulden sneller kunnen worden afgebouwd. Daarnaast moeten melkgeld en premies herschikt worden naar gelang de marktvraag. De leverings- en lidmaatschapsvoorwaarden worden daarom gewijzigd.

Cargill is onderdeel van een biocluster in de Gentse haven.

Cargill bouwt biodieselfabriek in Gent

Nieuws van maatschappijen

Cargill bouwt een tweede biodieselfabriek in de haven van Gent. De fabriek kost 150 miljoen euro zal draaien op afvalstromen en dus niet op voedingsgewassen, zoals koolzaad. Het agroconcern speelt in op de strengere Europese vereisten voor biobrandstoffen. Europa wil biobrandstof op basis van olieresten en afval aanmoedigen, terwijl er een rem komt op brandstof gemaakt van eetbare landbouwproducten.

Met de onderdelenapp kan iedere boer of loonwerker een individuele catalogus van zijn of haar complete machinepark aanmaken.

Krone lanceert nieuwe mobiele app voor agroparts

Nieuws van maatschappijen

Krone brengt een nieuwe mobiele app op de markt waarmee digitaal de onderdelencatalogus kan worden geraadpleegd. De app, ‘agroparts Mobile’ genoemd, is bedoeld voor landbouwers, loonwerkers en servicemedewerkers.

Fliegl brengt drijfmest-schoffelmachines uit

Mechanisatie

De Beierse landbouwmachinefabrikant Fliegl ziet dat mechanische onkruidbestrijding steeds meer interesse heeft, o.a. in maïs. Bijkomend zien ze ook dat drijfmest via rijentoediening gegeven in mei-juni voordelig is voor het maïsgewas en op logistiek vlak. Hierom komen ze nu met de Dexter uit, een machine die een kruising is tussen een rijenschoffel en een mestinjecteur.

Het FastFlow principe kent 15 melkstanden, wat volgens DeLaval onder meer zorgt voor een vlottere in-en uitloop van koeien.

Delaval introduceert buitenmelker-draaistal

Nieuws van maatschappijen

DeLaval introduceert in de Benelux de nieuwe E300 buitenmelker-draaistal, waarbij een rustige, soepele doorstroming van de koeien centraal staat. De eerste stal is opgestart bij familie Desmedt in Lendeleve, vlakbij Kortrijk, en voor het einde van dit jaar worden er nog enkele afgeleverd in de Benelux.

Het Eucoclim veevoer vermindert de methaanuitstoot.

Euroclim-voeder reduceert methaanuitstoot

Veeteelt

Met een nieuw en innovatief veevoeder onder het label Euroclim biedt Arvesta een antwoord op de reductie van de methaanuitstoot. Bij vleesvee kan dit tot 30 % minderen, bij melkvee tot 15 %. Het veevoeder wordt van 100% Europese grondstoffen gemaakt, wat het aantal food miles aanzienlijk reduceert.

Op deze Amazone zelfrijder biedt AmaSelect viervoudige dophouders met elektrische individuele dopschakeling.

Innovatieve spuittechnieken gedemonstreerd

Akkerbouw

Vorige maand organiseerde het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant een machinedemonstratie om innoverende spuittechnieken in de praktijk te laten zien. Ze lieten hierbij de gebruikers van de machines en hun leveranciers aan het woord. Zo kwam vanuit de praktijk aan het licht aan welke techniek de eigenaar van de spuit waarde hecht en waarom de investering gedaan werd.

ForFarmers en De Hoop denken samen de vleeskuikenhouderij beter te kunnen bedienen.

ForFarmers neemt pluimveespecialist De Hoop Mengvoeders over

Economie

ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders over. Met de overname verwerkt ForFarmers naar eigen zeggen een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en het westen van Duitsland. De Hoop verkocht in 2019 322.000 ton pluimveevoeders, waarvan 80% in Nederland en de rest in de buurlanden.

De nieuwe Fendt 200 Vario-serie kent uiterlijke maar vooral onderhuidse wijzigingen,  zeker wat cabine  en bediening betreft.

Fendt presenteert nieuwe 200 Vario (VPF)-serie

Nieuws van maatschappijen

Vorige week hield Fendt zijn jaarlijkse internationale persconferentie. Naast een overzicht van het voorbije jaar werd ook de nieuwe 200 Vario (VPF)-serie voorgesteld

Groupe Bel is onder meer bekend van de smeerkaas La Vache qui rit.

Groupe Bel zet in op ‘kaas’ zonder melk

Nieuws van maatschappijen

Kaasmaker Groupe Bel wil de komende periode plantaardige varianten van haar merken presenteren. Deze maand komt een plantaardig product onder het merk Boursin op de markt dat verkocht wordt via Amazon en begin 2021 komt er een ook voor het merk La Vache qui Rit zo'n product verkrijgbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada.

Inex behoort tot de grootste melkerijen van ons land.

Inex met groeimelk naar China

Nieuws van maatschappijen

Inex gaat haar groeimelk Bambix in China aanbieden via het verkoopplatform Tmall (Alibaba). Operationeel directeur Steven Dierickx van het Oost-Vlaamse zuivelbedrijf zegt tegen De Tijd dat de Belgische afkomst een enorme meerwaarde is voor de Chinese consument.

FrieslandCampina telt in ons land circa 300 leveraars. Het bedrijf behoort tot de grootste melkerijen van Europa.

Wereldvoedseldag: FrieslandCampina doneert 20.000 zuivelproducten

Nieuws van maatschappijen

FrieslandCampina doneert 20.000 zuivelproducten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Dat maakt de melkerij - die zo’n 300 Belgische leveraars telt - bekend aan de vooravond van Wereldvoedseldag. Het bedrijf wijst erop dat voldoende voedzaam eten helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is, en als gevalg van de pandemie een recordaantal Belgen aanklopt bij de voedselbank.

De Lemken fabriek in Alpen opereert CO
2
-neutraal wat betreft stroomverbruik.

Lemken viert 240-jarig jubileum

Mechanisatie

In 1780 legde Wilhelmus Lemken met een kleine smederij in Xanten aan de Nederrijn het fundament voor een succesvolle bedrijfsontwikkeling.

Vlaams landbouwminister Hilde Crevits bezocht de fabriek nog net voordat corona een groot probleem werd in ons land.

16 medewerkers positief bij Case New Holland in Zedelgem

Nieuws van maatschappijen

Bij Case New Holland (CNH) in Zedelgem hebben 16 werknemers positief getest op corona. Ze zijn in quarantaine geplaatst. Voor het productieproces zijn er geen gevolgen. In totaal werken zo’n 2.400 mensen voor CNH in Zedelgem, waar onder andere maaidorsers en balenpersen worden gemaakt.