Leievoeders neemt meerderheid in bioveevoederproducent Bio'or

Nieuws van maatschappijen

Veevoederbedrijf Leievoeders nv uit Waregem neemt een meerderheid in bioveevoederactiviteit Bio'or uit Poperinge. Daarmee realiseert Leievoeders zijn derde overname in 4 jaar tijd.

De mogelijkheden van Taakkaart.be breiden alsmaar uit. De gegevens kunnen ook steeds meer draadloos in de terminal van de tractor geladen worden.

Taakkaart.be krijgt er steeds functionaliteiten bij

Nieuws van maatschappijen

Zo’n 2 jaar geleden werd het merkonafhankelijk precisielandbouwplatform taakkaart.be gelanceerd door Vantage-Agrometius. De ambities waren toen hoog en vandaag worden ze stevig waargemaakt. Zo zijn er al meer dan 10.000 taakkaarten gegenereerd. De ontwikkelingen staan niet stil en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan.

Vertegenwoordiger Brecht Ruysschaert toont de gerstrassen.

Jorion Philip-Seeds investeert in een extra stockageloods en veel nieuwigheden

Nieuws van maatschappijen

Jorion Philip Seeds heeft ondanks het coronajaar niet stilgezeten. Naast een versterking van het team wordt ook een extra stockageloods voorzien om meer graszaad te kunnen stockeren. In tarwe, gerst en triticale zijn er bovendien mooie toppers te vermelden. Grote nieuwigheden zijn de zaaicoating B-up in tarwe en het Easy concept in spelt. Ten slotte pakken ze graag uit met hun nieuwe vanggewas Turbo Rogge Mix.

Op 6 maanden tijd verhoogde Milcobel de melkprijs met 6,75 euro per 100 l melk.

Milcobelprijs stijgt verder naar 33,75 euro per 100 l melk

Nieuws van maatschappijen

Milcobel heeft zijn standaardmelkprijs voor de lopende juni-leveringen verhoogd met 0,75 euro per 100 l, zo meldt de raad van bestuur. Met deze zesde prijsverhoging op rij krijgen de leden nu 33,75 euro per 100 l melk. Op een half jaar tijd steeg de melkprijs dus met een mooie 6,75 euro per 100 l.

De geografische spreiding van de zorgboerderijen in Vlaanderen.

764 mensen vonden weg naar Vlaamse zorgboerderijen

Nieuws van maatschappijen

In 2019 hebben 390 Vlaamse zorgboerderijen 764 kwetsbare mensen of jongeren de kans gegeven om deel te nemen aan de normale boerderij-activiteiten. In totaal ging het om 48.624 zorgactiviteiten, samen goed voor 239.196 zorguren. Meer dan de helft van de actieve zorgboerderijen zijn melkveebedrijven, vleesveebedrijven en gemengde bedrijven.

De voorbije 12 maanden werden in de fabriek in Zedelgem zo’n 140 tijdelijke contracten omgezet naar vaste jobs.

Meer werkkrachten bij New Holland in Zedelgem

Nieuws van maatschappijen

CNH Industrial maakt op zijn productiesite in Zedelgem voornamelijk oogstmachines. Dankzij de goede graanprijzen met een stijgende vraag naar machines tot gevolg en een internationale herorganisatie binnen het bedrijf, kon CNH recent 85 medewerkers een vast contract bieden.

Het Steunpunt Korte keten wijst erop dat discrepanties in de wetgeving de groeikansen van korteketenondernemingen beknotten.

Krijgt de korte keten binnenkort een volwaardig bedrijfsmodel?

Nieuws van maatschappijen

Het Vlaams Parlement bespreekt op 2 juni een resolutie over de toekomst van de korte keten in de landbouw. Dat debat kan de doorbraak zijn naar een volwaardig bedrijfsmodel. Daarvoor is het noodzakelijk dat de overheid voldoende investeert in onderzoek, ondersteuning en communicatie rond korte keten maar ook de discrepanties in Vlaamse en federale wetgeving aanpakt, aldus het Steunpunt Korte Keten.

Dankzij een doorontwikkeling kwamen er enkele vernieuwingen bij Grimme stortbunkers.

RH-serie stortbunkers vernieuwd

Nieuws van maatschappijen

De Grimme stortbunkers van de RH- en de RH Combi-serie hebben bij de doorontwikkeling verschillende vernieuwingen mee gekregen.

In 2019 ging de Youth Ag Summit nog ‘fysiek’ door in Brazilië.

Belgische kandidaat gezocht voor de Youth Ag Summit

Nieuws van maatschappijen

Bayer zoekt een goede Belgische kandidaat voor de Youth Ag Summit.

Sympthomen van met SBR aangetaste suikerbieten.

SESVanderHave brengt SBR-tolerante suikerbietvariëteiten

Nieuws van maatschappijen

De suikerbietziekte ‘Syndrome Basses Richesses’ of kortweg SBR maakt een opmars in Europa. Suikerbietveredelaar SESVanderHave heeft een genetische oplossing gevonden.

Amazone brengt van zijn zelfrijdende spuitmachine een nieuwe generatie uit.

Nieuwe Pantera 4504 bij Amazone

Nieuws van maatschappijen

Amazone lanceert een nieuwe generatie van zijn zelfrijdende veldspuit. De nieuwe Pantera 4504 voorziet vooral in een verhoogd comfort en nauwkeurigheid

Pieter Dezeure en Tine Oyaert met hun kindjes Sil, Baptist en Odette.

Pieter Dezeure en Tine Oyaert: “Wij vertrouwen erop dat het goedkomt”

Melkvee

Zuivelcoöperatie Milcobel vertoefde de voorbije maanden – zeg maar jaren – in woelig water. De melkprijzen bleven immers ondermaats. Heel wat leden-leveranciers verkozen om andere oorden op te zoeken. Melkveehouders Pieter Dezeure en Tine Oyaert uit Beauvoorde (Veurne) deden dat bewust niet. “Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst en blijven de coöperatie trouw.”

De E100 is een nieuwe draaimelkstal van Delaval.

Delaval lanceert nieuwe E100 draaimelkstal

Nieuws van maatschappijen

Afgelopen jaar introduceerde DeLaval al een nieuwe buitenmelker draaistal, de E300. Dit jaar komt DeLaval opnieuw met een nieuwe versie op de markt in de Benelux, namelijk DeLaval E100 buitenmelker.

Kramp heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn applicatie.

Vernieuwde app om artikelen te zoeken en bestellen

Nieuws van maatschappijen

Kramp, leverancier van onderdelen en toebehoren voor de landbouw(machine)sector, heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn reeds bekroonde Kramp app. Hierin kunnen klanten altijd en overal artikelen zoeken en bestellen.

De S12- en S6-schrikdraadapparaten op zonne-energie komen het assortiment van Gallagher vervoegen.

Nieuwe schrikdraadapparaten op zonne-energie

Nieuws van maatschappijen

Gallagher komt met 2 nieuwe varianten op de markt binnen haar Solar-assortiment schrikdraadapparaten, namelijk de S12 en de S6.

Claas vernieuwde zijn tractorfabriek in Le Mans onder meer met het oog op groei in aantal verkochte tractoren, maar voorzag ook in een betere ergonomie voor de medewerkers en introduceerde nieuwe interne logistiekmaatregelen.

Claas moderniseert tractorfabriek in Le Mans

Nieuws van maatschappijen

Gedurende de voorbije 3 jaar moderniseerde Claas zijn tractorfabriek in het Franse Le Mans. Vrijdag 21 mei vond de officiële opening plaats, uiteraard omwille van Covid-19 via een virtuele persconferentie.

De Beurre Alexander Lucas is een van de pioniersproducten.

‘Earth’ wil consument stimuleren om omschakelproducten te kopen

Nieuws van maatschappijen

In april lanceerde BelOrta het nieuwe concept ‘Earth’, dat in het leven is geroepen om de marktkansen van producten in omschakeling naar biologische teelt te vergroten. De producten met het label ‘Earth’ komen deze zomer in de winkelrekken en wijzen de consument erop dat het product komt van gangbare landbouwers die omschakelen naar biologische teelt.

Krone ontwikkelt ondertussen al 25 jaar zelfrijdende maaiers.

25 jaar zelfrijdende maaiers bij Krone

Nieuws van maatschappijen

25 jaar geleden, namelijk 20 mei 1996, presenteerde Krone voor het eerst aan de pers zijn prototype van zelfrijdende maaier, de Big M.

MSD neemt Allflex over. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van dieridentificatie voor verschillende diersoorten, zoals runderen, varkens, schapen en geiten.

MSD Animal Health breidt ‘intelligent’ productaanbod uit

Nieuws van maatschappijen

Het biofarmaceutisch bedrijf MSD Animal Health nam recent het geavanceerde technologiebedrijf Allflex Livestock Intelligence over. Dit is nu een integraal onderdeel van MSD Animal Health onder de divisie MSD Animal Health Intelligence.

Mazzotti is onderdeel van John Deere. Dat er een John Deere-motor in de MAF 3580 ligt, is daarom logisch, net als de John Deere-cabine.

Hogervorst vaker de grens over met Mazzotti

Nieuws van maatschappijen

Het Nederlandse mechanisatiebedrijf Hogervorst wil met de zelfrijdende Mazzotti-veldspuiten vaste voet aan de grond krijgen in België. Het speerpunt hierbij wordt de nieuwe Mazzotti MAF 3580. We stellen de machine, de fabrikant en de importeur aan je voor.

Op de Bayer ForwardFarms worden nieuwe technologieën getest en gedemonstreerd.  Zo werd er volop geëxperimenteerd met drones.

Innovatie is de sleutel, zowel in zaden, gewasbescherming als digitale tools

Nieuws van maatschappijen

Op vlak van geneesmiddelen (Pharmaceuticals), consumentengezondheid (Consumer Health) en gewasbescherming (Crop Science) biedt Bayer al meer dan een eeuw oplossingen en middelen aan over de hele wereld. Bayer is niet meer weg te denken uit het Europese landschap, en in de Benelux is het actief sinds 1899. “Er zijn heel wat uitdagingen voor de toekomst”, geeft Sylvain Moissonnier als topman van Bayer Crop Science in de Benelux aan. Hij ziet heil in samenwerking, een sterk uitgebouwde R&D en digitalisering van de landbouw.

Met deze nieuwe prijsverhoging krijgen de Milcobel-leden nu een standaardprijs van 33 euro per 100 l melk.

Milcobel verhoogt melkprijs nogmaals met 1 euro per 100 l melk

Nieuws van maatschappijen

Milcobel heeft zijn standaardmelkprijs voor de lopende mei-leveringen verhoogd met 1 euro, zo meldt de raad van bestuur. Met deze vijfde prijsverhoging op rij krijgen de leden nu een standaardprijs van 33 euro per 100 l melk

Het Durakarb rotorkopegmes heeft een veel langere levensduur.

Kuhn ontwikkelt Durakarb rotorkopegmes

Nieuws van maatschappijen

Kuhn heeft een nieuw Durakarb-rotorkopegmes op de markt gebracht. Dit is uitgerust met plaatjes uit wolfraamcarbide en biedt een langere levensduur, vooral op stenige grond.

Ondanks het losbarsten van de coronacrisis in 2020, wist Amazone toch een heel goed jaarresultaat te halen.

De Amazone-groep blijft dynamisch groeien

Nieuws van maatschappijen

De Amazone Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar

Joskin heeft een online configurator voor veewagens en weidebeluchters gecreëerd.

Ontwikkeling online configurator

Nieuws van maatschappijen

Joskin zet zijn digitale ontwikkeling verder en biedt nu een online configurator voor veewagens en weidebeluchters aan.