Startpagina Archief

Inspiratie halen uit de niche

Wat hebben Belgisch biobrood, visburgers van bijvangst, Belgische soja voor menselijke consumptie, varkens zonder antibiotica en een ophaalsysteem voor voedselresten met elkaar gemeen? Ze verhogen de duurzaamheid van de Vlaamse voedingsketen. Door te doen, maar ook door te inspireren.

De voedingsketen staat onder druk: ze moet duurzamer produceren. Als antwoord op de steeds luidere roep naar meer duurzaamheid startten de verschillende schakels in de voedingsketen in 2013 het transformatieproject ‘De voedingsketen verduurzaamt’ op. In dat kader organiseerden de partners van het project vorige week een inspiratie-evenement.

‘De voedingsketen verduurzaamt’

Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Belgian Feed Association (BFA), Comeos, Fevia Vlaanderen, Unizo en Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) vingen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bietentelers trekken aan de alarmbel

Bieten De gemiddelde suikerprijzencin de Europese Unie (EU) zijn sinds hun piek in december 2023 met 38% gedaald en hebben niveaus bereikt die economisch onhoudbaar zijn voor zowel bietentelers als suikerproducenten. Dat zeggen de Confederatie van de Belgische Bietentelers (CBB) en de Belgische vereniging van suikerfabrikanten (SuBel).
Voir plus d'articles
Meest gelezen