Startpagina Archief

Soja voor menselijke consumptie kan in België geteeld worden

Vorig jaar werd de teelt van subtropische soja, bestemd voor menselijke voeding, voor het eerst geteeld op praktijkschaal in Vlaanderen. Eerder werd in proefomstandigheden het potentieel van deze teelt bij ons onderzocht.

Op initiatief van Arvesta, Alpro, ILVO, het departement Landbouw en enkele pionierende Belgische landbouwers werd dit jaar verder gewerkt aan het verbouwen van soja voor humane consumptie. Alle voornoemde projectpartners zijn het erover eens: “deze nieuwe teelt is beloftevol en klaar voor de Belgische landbouw”.

Toelichting bij de teelt en ervaringen werden vorige week vrijdag met ons gedeeld tijdens een persmoment in het Vlaams-Brabantse Perk. Voor de gelegenheid werd de eerste soja-oogst van Patrick Cornette gedorst. Eigenlijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen