Startpagina Archief

“Hoogste gezondheid en

innovatie staan centraal”

Leffinge, nabij kustgemeente Middelkerke, is dan wel een varkensarme West-Vlaamse regio, toch begint er via KI Cobbaert heel wat nieuw leven in de varkensketen. KI-centra bevinden zich immers aan de top van de productiepiramide. Voor zaakvoerder Bert De Coninck (32) staat hierbij een uitgebreide klantenservice met een breed aanbod van kwaliteitsvolle fokberen met een

hoge gezondheid voorop.

Vandaag beschikken de meeste varkensbedrijven niet meer over eigen fokberen. “Zeugenhouders kopen het benodigde varkenssperma aan in een KI-centrum waar fokberen zitten die sperma produceren voor kunstmatige inseminatie (KI)”, legt Bert De Coninck (32) uit.

Van beer naar blister

Bert legt de werking van een KI-station uit: “Naargelang de vraag wordt er dagelijks manueel sperma afgenomen bij de fokberen. Van elke sprong wordt het sperma in het laboratorium gecontroleerd op kwaliteit. Alle parameters, dus zowel de morfologie,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Milcobel en NoPalm Ingredients valoriseren weipermeaat tot duurzaam alternatief voor palmolie

Bedrijfsnieuws Dankzij een duurzaam partnerschap zetten de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel en de Nederlandse biotechpionier NoPalm Ingredients een belangrijke stap richting een duurzamer circulair voedselsysteem. Op basis van lokale nevenstromen uit de agrifoodsector, met name het weipermeaat bij de mozzarellaproductie van Milcobel, ontwikkelt NoPalm Ingredients via fermentatietechnologie innovatieve duurzame ingrediënten die palmolie kunnen vervangen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen