Startpagina Archief

Fruit en groenten een jaartje extra in de aandacht

2021 werd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) uitgeroepen tot het ‘Internationaal jaar van fruit en groenten’ of kortweg IYFV 2021. Groenten en fruit maken deel uit van een gezond en gevarieerd eetpatroon. Of dat zou toch moeten ...

De internationale organisatie wil in 2021 het bewustzijn over de belangrijke rol van groenten en fruit in de menselijke voeding, voedselzekerheid en gezondheid vergroten. Fruit en groenten zijn immers goede bronnen van voedingsvezels, vitamines en mineralen. Ze helpen chronische ziekten te voorkomen en tekorten aan micronutriënten tegen te gaan. Qu Dongyu, secretaris-generaal van de FAO, benadrukt bovendien de rol van innovatie en technologie bij het verminderen van voedselverlies en -verspilling. Volgens de organisatie gaat tot 50% van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen