Startpagina Archief

De groene asperge: een gemak in de keuken

én in de teelt

Al 3 generaties lang teelt de familie Amelinckx met veel kunde en passie allerlei fruit. Appelen, peren, kersen en aardbeien gaan vlotjes de deur uit. “De groene asperges, dat is later gestart als een hobby. Het is geëvolueerd naar een mooie manier om aan risicospreiding te doen.”

Het bedrijf van de familie Amelinckx in Hingene is prachtig gelegen, dichtbij Kasteel d’Ursel. Als bloeiend fruitbedrijf met zijtak groene asperges zijn ze heel het jaar in de weer. “Van augustus tot februari zijn we bezig met de appel- en perenteelt, van maart tot en met juli met de asperges, de aardbeien en de kersen”, vertelt producente Rose Marie Amelinckx.

Haar dochter Katrien De Backer werkt bij een exporteur, daarnaast helpt ze bij het oogsten en klaarmaken en verzorgt ze de boekhouding. “Katrien is een beetje het manusje-van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen