Startpagina Archief

Optimale stalhygiëne uit zich in betere resultaten

Het varkensbedrijf van Peter Keysers ziet er op eerste gezicht niet speciaal uit. Dat is echter maar schijn. Hier wordt immers extra veel aandacht besteed aan hygiëne. Peter stapte eind 2019 in de HyCare-methode van de Schippers Group en plukt

daar intussen al volop de vruchten van.

Sinds de coronamaatregelen is iedereen vertrouwd met een mondmasker en ontsmetting van de handen. Een bedrijfsbezoek aan de stallen van Peter Keysers in Dessel vergt echter meer. Aan de ingang van het kantoor gebeurt al onmiddellijk een schoenenwissel. Iedereen die de stal wil betreden, moet ook verplicht onder de douche. Eigen kleding wordt ingeruild tegen kraaknette bedrijfskledij.

Peter is al deze handelingen intussen gewoon. Hij wisselt van overalls en schoeisel alsof het niets is. “Je moet dit systeem strikt toepassen, anders...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen