Startpagina Archief

Vlaanderen gaat voor 30% minder voedselverliezen

Tegen 2025 wil Vlaanderen 30% minder voedselverliezen halen, of 272.000 ton minder (in vergelijking met 2015). Het is een ambitieuze doelstelling die in een nieuw actieplan staat. In een rapport aan het Vlaams parlement liet het Rekenhof in maart al weten dat “het voedselverlies meten moeilijk is”. “Het is onzeker of het ijkpunt van de nulmeting zal kunnen dienen.”

Het voedselverlies meten blijft moeilijk, zowel in Vlaanderen als op Europees en internationaal vlak. Voor een groot gedeelte steunt het op inschattingen, extrapolaties en op het vertrouwen op inlichtingen van derden (bedrijven, huishoudens...).

Dat is een van de conclusies die het Rekenhof maakte in het recent rapport Hoe Vlaanderen voedselverspilling en voedselverlies bestrijdt, dat aan het Vlaams parlement werd overgemaakt.

Uniforme meetmethode

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen