Startpagina Archief

Wachten op beloofd

dierenwelzijnslabel én

op Europees initiatief

Voor onze vleeskippenhouders én voor de voedselveiligheid zou een grotere controle van buitenlands kippenvlees in verwerkte producten die in de Belgische winkelrekken liggen, meer dan aangewezen zijn na de recente Pano-reportage over vleeskippen. Niemand weet echter hoe die vleeskippen daar worden gehouden én ook op het vlak van voedselveiligheid zijn er veel vragen te stellen. In de commissie Dierenwelzijn bleef minister Ben Weyts (N-VA) echter het ant-woord schuldig.

Meyrem Almaci, Vlaams parlementslid voor Groen, vindt na de Pano-reportage dat het hoog tijd is voor actie.

“Ondanks de vooruitgang en alle inspanningen liggen vandaag nog verwerkte producten van kippen met salmonella in de Belgische winkelrekken. Dat heeft een grote impact op onze gezondheid. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de problematiek van geïmporteerd vlees en met de voedselveiligheid.”

Better Chicken Commitment

Naast het ingevoerde kippenvlees vanuit het buitenland focuste de Pano-reportage...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Commissie voor emissiereductie is al aan de slag

Actueel De Wetenschappelijke Interdisciplinaire Commissie Stikstof (WIC-Stikstof) heeft in september voor het eerst vergaderd. Deze commissie zal tegen eind 2026 een advies geven over een Vlaams emissiegestuurd stikstofbeleid, als alternatief voor het huidige depositiebeleid voor de landbouw.
Voir plus d'articles
Meest gelezen