Startpagina Archief

Zeekraal telen is niet eenvoudig

Zilte groenten, zoals zeekraal, staan steeds meer in de belangstelling, ook omdat zeekraal in restaurants door koks steeds meer wordt gebruikt. Het is volgens de Zeeuwse zeekraalteler Hubrecht Janse absoluut geen gemakkelijk gewas om te telen. Naast de teelt van verse zeekraal teelt hij ook zeekraal voor het zaad, waar inmiddels wereldwijde interesse voor is.

Maatschap Janse uit Wolphaartsdijk is van Maarten en Hubrecht Janse en heeft 3 takken, namelijk zilte groenteteelt, een gangbaar akkerbouwbedrijf en een landschapscamping. Hubrecht: “Opa Janse woonde hier op een boerderij achter de dijk. Hij was akkerbouwer en loonwerker. Toen in 1961 dit gedeelte – waar nu onze thuislocatie is – droogviel als gevolg van de Nederlandse kustverdedigingswerken ‘Deltawerken’, konden wij dit drooggevallen land aankopen.”

Daardoor ontstond het huidige Veerse Meer in Zeeland en kon de familie Janse (vader...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen