Startpagina Archief

Speculaasmousse

Ben je op zoek naar een dessert dat in een-twee-drie klaar is? Deze speculaasmousse is dan precies wat je zoekt. Smakelijk! Na een bereiding van 20 minuutjes is dit dessert klaar voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

80 g speculaas

2 eieren

30 g suiker

300 ml room

Voor de afwerking:

2 speculaaskoekjes

Hoe ga je te werk?

Verbrokkel de speculaas en giet er de room bij. Laat een 10-tal minuten weken en klop de room dan lobbig.

Splits de eieren en mix de suiker met de eidooiers romig.

Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel dit onder het dooiermengsel.

Voeg er nu de speculaasroom aan toe en spatel goed onder elkaar.

Schep het mengsel in 4 kommetjes en laat opstijven in de koelkast...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

PotatoEurope toont nieuwe trends in aardappelmechanisatie

PotatoEurope Eén keer in de 4 jaar vindt PotatoEurope in principe plaats in Nederland en dit jaar was het weer zover. De laatste keer dat het in Nederland was, dateert alweer van 2017, toen nog in Emmeloord. Lelystad zou de volgende locatie worden in 2021, maar toen voorkwam covid dat. Nu vond Potato Europe dan toch plaats in Lelystad, op de locatie van Wageningen Universiteit & Research (WUR).
Voir plus d'articles
Meest gelezen