Startpagina Archief

Pastinaaksoep

Geef je pastinaaksoep extra veel smaak door te werken met Belgische abdijkaas. Werk af met croutons voor een krokantje. Na een half uur kan je deze soep voorschotelen aan 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

1 ui

1 teentje knoflook

500 g pastinaken

1 preiwit

1 bloemige aardappel

150 g Père Joseph

1 l kippenbouillon

olijfolie

peper

zout

8 takjes platte peterselie

80 ml room

Voor de croutons:

3 sneden oud brood

0,50 tl chilivlokken

0,50 kl garam masala

Hoe bereid je de soep?

Pel en snijd de ui in stukken. Pel en plet de knoflook.

Schil de aardappel en pastinaak, snijd in stukken. Spoel de prei en snijd in ringen.

Rasp 100 g Pere Joseph kaas en snijd de rest in blokjes, zet opzij.

Verhit een scheutje olijfolie in een hoge kookpot en stoof op een middelhoog vuur de ui, knoflook, pastinaak, aardappel en prei gedurende 5 minuten. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.

Mix de soep heel fijn en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg 100 g gemalen kaas toe, roer om en laat smelten in de soep. Houd de soep warm.

Snijd de sneden brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de blokjes brood krokant met de chilivlokken, garam masala en weinig zout.

Serveer de soep met de broodcroutons, kaasblokjes, een lepel room en peterselie.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Interesse in bio? Inagro helpt je op weg

Biolandbouw De markt voor biologische landbouwproducten herstelt zich na een dip tijdens de voorbije 2 jaar. Er is weer ruimte voor en nood aan nieuwe telers. Omschakelen naar biologische landbouw is een ingrijpende beslissing met een grote impact op je bedrijfsvoering. Inagro wil landbouwers met interesse in biolandbouw en biologische landbouwers optimaal ondersteunen met actuele en performante kennis.
Voir plus d'articles
Meest gelezen