Startpagina Archief

Kunnen antioxidanten hittestress vermijden

en de vleeskwaliteit verbeteren?

Varkens die voer kregen dat verrijkt is met extra vitamine E en organisch selenium, haalden een betere voederconversie onder hitte. Bovendien bleek deze toevoeging een groot pluspunt te hebben voor de consument, die vaak veel te weinig selenium binnenkrijgt. Eén varkenslapje van 100 g levert al gauw meer dan 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium aan.

Selenium en vitamine E zijn krachtige antioxidanten die een cruciale rol spelen in het lichaam en die potentieel een hele reeks gezondheidsproblemen helpen voorkomen, bij mens én dier. Als onderdeel van het Coolpigs-project (zie kader) uitgevoerd door het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoeks (ILVO) en de Universiteit Gent (UGent) werden deze voederadditieven getest als een van de mogelijk maatregelen om hittestress bij varkens te verminderen.

Beschermende werking van selenium en vitamine E

Selenium en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Sodiaal leent 70 miljoen euro voor innovatie

Bedrijfsnieuws De Europese Investeringsbank (EIB) geeft een lening van 70 miljoen euro aan Sodiaal, de grootste zuivelcoöperatie van Frankrijk en de op 2 na grootste van Europa, voor de financiering van haar onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieprogramma's voor de periode 2025-2028.
Voir plus d'articles
Meest gelezen