Startpagina Archief

“De buitenlucht maakt het verschil voor de kwaliteit

van ons pluimvee!”

Thierry en Valérie zijn Franse melkveehouders en wonen in Argentré-du-Plessis (Ille-et-Vilaine, Frankrijk). Ze zijn ook lid van de coöperatie Fermiers de Janzé. Als lid van deze coöperatie produceren ze enkele duizenden vleeskippen en parelhoenders met het beroemde Label Rouge, wat synoniem staat voor kwaliteit.

Bretagne kent iedereen van de pittoreske landschappen, vuurtorens, zeevruchten, pannenkoeken … en ook van de landbouw. Deze Franse regio telt meer dan 26.000 landbouwers en is daarmee een pijler van de Franse voedingsindustrie. De streek is bijvoorbeeld de belangrijkste Franse producent van eieren, melk en groenten, evenals van varkens en pluimvee. Volgens de regionale overheid kan de Bretoense landbouw 20 miljoen consumenten voeden, hoewel er maar 3,4 miljoen mensen wonen.

Pluimvee met vrije uitloop

Als melkveehouders maken...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bladziekten rukken op in bietenvelden

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat uit de waarnemingen van deze week blijkt dat er symptomen van bladziekten waargenomen zijn op ruim 85% van de suikerbietpercelen. De aantasting gebeurt voornamelijk door Cercospora.
Voir plus d'articles
Meest gelezen