Startpagina Archief

Moeten antibioticanormen in dierlijke productie strenger?

Volgens onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde worden gevaarlijke bacteriën al bij de huidige toegelaten concentraties antibiotica resistent tegen antibiotica. Amcra vindt het nog te vroeg om verregaande conclusies te trekken: “Verdere studies zijn nodig om te bepalen of de normen voor antibioticaresidu’s in dierlijke producten lager moeten.”

Op basis van onderzoek stelde het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dat zelfs een tiende van de huidige toegelaten antibioticaresidu’s in dierlijke producten al kan bijdragen tot resistentie tegen het geneesmiddel. “Antibioticarichtlijnen onderschatten mogelijk het risico op resistentie”, klonk het. Onderzoekers van het ITG roepen dan ook op om de huidige normen rond het gebruik van antibiotica in de voedselproductie te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen