Startpagina Archief

Kalfsfricassee met spekblokjes

Deze kalfsfricassee met spekblokjes is een hartverwarmende klassieker. Het is een gerecht dat jong en oud zal smaken. Je kan het combineren met smeuïge aardappelpuree voor een ideale en gezellige familiemaaltijd! Na een bereiding van 85 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

1 ajuin

1 el olijfolie

boter

200 g gerookte spekblokjes

600 g kalfsstoofvlees

peper

zout

500 ml kalfsfond

3 takjes tijm

1 blaadje laurier

350 g champignons

350 g wortelen

2 stengels groene selder

150 ml room

1 citroen (sap)

1 el worcestersaus

2 el peterselie (fijngehakt)

1 el maïszetmeel (optioneel)

Hoe bereid je het?

Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen