
Wat heb je nodig?
1 ajuin
1 el olijfolie
boter
200 g gerookte spekblokjes
600 g kalfsstoofvlees
peper
zout
500 ml kalfsfond
3 takjes tijm
1 blaadje laurier
350 g champignons
350 g wortelen
2 stengels groene selder
150 ml room
1 citroen (sap)
1 el worcestersaus
2 el peterselie (fijngehakt)
1 el maïszetmeel (optioneel)
Hoe bereid je het?
Snipper de ui fijn. Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en een klontje boter. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Schep uit de pan en zet opzij.
Gebruik de pan opnieuw. Voeg eventueel wat extra boter toe, doe nu het vlees in de pan en bak rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij. Voeg indien nodig nog een beetje water toe, zodat het vlees net onder staat. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
Snij intussen de champignons in partjes en de wortelen en selder in stukjes.
Doe alles bij de stoofpot en laat nog 15 minuten mee sudderen. Schep er dan de spekjes onder.
Giet er de room bij en breng op smaak met het citroensap, de Worcestersaus en eventueel extra peper en zout.
Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel, opgelost in wat water.
Werk de fricassee af met de gehakte peterselie en serveer meteen.
Lekker met aardappelpuree.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.