Startpagina Archief

Bladeren: opruimen, laten liggen of

composteren?

Bladeren zijn het zout en peper van de natuur. Bij het ontluiken in de lente kleuren ze de natuur opnieuw groen, in de zomer zorgt hun schaduw voor de nodige afkoeling en in de herfst zetten ze met hun vaak schitterende roodgele tinten de natuur in vuur en vlam. Dankzij de natte zomer en de zachte temperaturen van de afgelopen weken kunnen we dit jaar extra lang van dit schouwspel genieten.

Halverwege de herfst, zo rond begin november, als de gemiddelde temperaturen een duik nemen, komt aan dit spektakel echter langzaam maar zeker een einde. Dan komen de bomen er kaal bij te staan. Onder de bomen vormt zich dan een dik tapijt van mooi gekleurde bladeren. Dat is mooi en plezant om in te wandelen, maar als de bladeren straks beginnen te verteren en zich met regenwater vermengen tot een plakkerige, glibberige smurrie, dan wordt het minder mooi. Dan is er dus werk aan de winkel en moet dat hele boeltje het best opgeruimd worden,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen