Startpagina Archief

Een opeenvolging van crisissen

Antoine Mabille is de kleinzoon van een boer en de zoon van een slager. “Mijn vader adviseerde me altijd om te doen wat anderen niet deden. Als slager had hij problemen met de aanvoer van Belgisch lamsvlees: de sector kampte met een tekort aan lamsvlees.”

In ons land produceren we ongeveer 22% van de nationale consumptie van lamsvlees. “De rest van het vlees komt uit Nieuw-Zeeland, Ierland, Schotland en Groot-Brittannië”, legt Antoine uit. Zijn verhaal begon in 2009. Terwijl hij zijn studies aan het afronden was in Ciney, was Antoine getuige van de zuivelcrisis en van de moeilijkheden waarmee zijn grootouders te maken kregen.

Deze liefhebber van prijskampen en van de rundergenetica besloot dan maar om zich te richten op een sector waarin hij de prijs kon controleren, namelijk de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen