Startpagina Archief

Jonge varkenshouders en afnemer hebben elkaar gevonden

De broers Reinard, Tijl en Gerard De Roover hebben met hun ouders in Temse de varkenstak van hun boerderij verbreed met een eigen uitsnijderij en een groothandel in varkensvlees. Een van hun bekendste klanten is chef Wim Ballieu van Balls & Glory, het restaurantconcept rond gevulde gehaktballen. Landbouwleven ging langs in Temse voor een dubbelinterview.

De broers hebben naast 140 melkvee en 80 ha akkerbouw afgerond 500 zeugen op hun gesloten bedrijf. De varkens worden op verschillende eigen locaties afgemest. De eigen uitsnijderij is relatief nieuw voor het bedrijf.

“Wij zochten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Edito: Voor welke lokale eiwitten kies jij?

Edito Dit jaar draaide de Dag van de Landbouw rond lokale voeding. Dat mooie thema kwam bij de officiële opening bij hoeveslager en veehouder Van Snick helemaal tot zijn recht. Jammer genoeg stuikte dit positieve verhaal door de ambitieuze plannen voor de ‘Eiwitshift 2.0’ echter de dag nadien al grotendeels in elkaar.
Voir plus d'articles
Meest gelezen