Startpagina Archief

Rijsttaart met slagroom,

banaan en gezouten karamel

Deze rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel is een upgrade op de klassieke favoriet. Wat van deze taart een 2.0-versie maakt? De heerlijke topping die niemand kan weerstaan! Het is een verrassend lekkere heruitvinding van een geliefde klassieker. Om het voor 6 personen te bereiden , moet je rekenen op zo’n 70 minuten.

Wat heb je nodig?

Voor de rijsttaart:

1 vel kruimeldeeg

boter (om de bakvorm in te smeren)

75 g dessertrijst

500 ml melk

75 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

1 ei

Voor de banketbakkersroom:

200 ml melk

2 eidooiers

30 g suiker

15 g maïzena

Voor de topping:

2 bananen

175 g basterdsuiker

50 g boter

150 ml room

0,50 kl vanille-extract

zeezout

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de rijstvulling:

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Aardappeldag Viaverda zorgt voor kennisoverdracht

Aardappelen Op 14 augustus organiseerden het Agentschap Landbouw en Zeevisserij en het proefcentrum Viaverda de Aardappel- en Uiendag. Meer dan 600 telers en stakeholders zakten daarvoor af naar de proefvelden van Viaverda in Kruisem. In dit artikel gaan we in op de aandachtspunten die rond de aardappelteelt werden belicht.
Voir plus d'articles
Meest gelezen