Startpagina Archief

“We moeten ons voedselbeleid nog meer richten op

gezonde voeding”

Zullen we er in de toekomst in slagen om meer dan 10 miljard mensen te voeden? Is de eiwitshift een oplossing? Welke rol kunnen groenten en fruit spelen in de bevordering van de volksgezondheid? Tessa Avermaete, al meer dan 20 jaar een autoriteit op het vlak van voeding en landbouw, gelooft in een duurzamer voedselbeleid gebaseerd op feiten en strategische keuzes, met een duidelijke boodschap aan de consument.

Tessa Avermaete is geen boerendochter, maar haar grootouders waren landbouwers en haar neven boeren voort. Ze studeerde Landbouw-economie aan de KU Leuven en doctoreerde in Gent op innovatie in de voedingsindustrie. Nadien werkte ze aan de Katholieke Hogeschool in Leuven, vlak naast het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg. “De schade die ongezonde voeding aanricht, weerspiegelt zich daar in harde diagnoses en veel menselijk leed. Daar moeten we écht eens bij stilstaan. We moeten luisteren naar de burger, de patiënten en zeker ook naar de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen