Krimpende
productie en dalend vleesverbruik
De economische situatie van de Belgische schapenhouderij wordt sterk beïnvloed door wat er in onze buurlanden gebeurt. In het vorige artikel bekeken we de economische situatie van de sector in Nederland. In dit artikel willen we een blik werpen op hoe de evolutie eruitziet in Frankrijk. Jaarlijks wordt hieromtrent een dossier samengesteld door het Institut de l’elevage (Idele) en Inosys (Réseaux d’élevage), in samenwerking met het Franse ministerie van Landbouw/Chambres de l’Agriculture en de Confédération Nationale de l’Elevage (CNE).
In Frankrijk is de schapenhouderij een vrij belangrijke tak en zijn er 2 belangrijke oriëntaties, namelijk melkschapen voor de kaasproductie en vleesrassen voor de lamsvleesproductie. Er zijn ongeveer 30.000 ‘grotere’ bedrijven die schapen houden (meer dan 10 ooien of/en meer dan 100 lammeren); waarvan 25.000 zich richten op de...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement