Startpagina Archief

Voedselverliezen maximaal beperken

Leestijd : 1 min

De zuivelverwerkers, die zich bewust zijn van onder meer de klimaatproblematiek, werken aan een duurzamere productie op hun productielocaties, zo benadrukte Sébastien Buytaert, voorzitter van BCZ, tijdens de jaarvergadering.

Volgens Buytaert omvatten die inspanningen onder andere het energieverbruik, het watergebruik, duurzamere verpakkingen én het beperken van voedselverliezen. “In een recent project heeft BCZ, in samenwerking met verschillende partners, het voedselverlies in de hele keten in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat dat verlies slechts 1,06% bedraagt. Dat is lager dan de referentiewaarde van 1,3% voor de hele voedingsindustrie, en véél lager dan de verliezen bij huishoudens.”

Dit cijfer toont aan dat zuivelverwerkers dagelijks hun bedrijfsprocessen optimaliseren met het oog op maximale efficiëntie. “Bovendien worden eventuele reststromen altijd zo goed mogelijk gevaloriseerd.” Zo wordt 73% van deze overschotten ingezet als diervoeder wanneer menselijke consumptie niet meer mogelijk is.

Actueel

Petitie tegen insecticide verzamelt meer dan 700.000 handtekeningen

Bieten Een petitie van een studente die vraagt om een Franse wet op te heffen, heeft meer dan 700.000 handtekeningen verzameld op de website van het Franse parlement. De wet - de Loi Duplomb - laat het gebruik van een eerder verboden insecticide opnieuw toe. De petitie krijgt zoveel bijval, dat er een debat in het Franse parlement kan volgen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen