Startpagina Archief

Saltimbocca van zeeduivel

Probeer eens een verrassende twist op een Italiaanse klassieker. Deze saltimbocca van zeeduivel – ook bekend als lotte – is een stevige vis van bij ons, omhuld met Gandaham en salie. Geserveerd met bearnaisesaus én frietjes: een heerlijk gerechtje met sterallures. Na een bereiding van slechts een halfuurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

4 zeeduivelfilets

4 plakjes Gandaham

4 blaadjes salie

80 g veldsla

1 bakje tuinkers

olijfolie

peper

zout

Voor de bearnaisesaus:

2 eidooiers

100 g boter

2 el dragon (fijngehakt)

50 ml witte-wijnazijn

0,50 citroen

2 el water

Hoe ga je te werk?

Dep elk stuk vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Wikkel elk stuk in een plakje Gandaham, leg er een blaadje salie op en bind vast met keukentouw. Bak de stukken in olijfolie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Europese Commissie wil Mercosur-ondertekening uitstellen tot januari

Actueel De Europese Commissie stelt voor om de ondertekening van het EU-Mercosur-vrijhandelsakkoord - waartegen zowat 10.000 Europese boeren protesteerden in Brussel op 18 december - uit te stellen tot januari. Dat bevestigt een woordvoerder van de Europese Commissie. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen reist dus op 19 december niet af naar Brazilië voor de ondertekening.
Voir plus d'articles
Meest gelezen