Startpagina Archief

Saltimbocca van zeeduivel

Probeer eens een verrassende twist op een Italiaanse klassieker. Deze saltimbocca van zeeduivel – ook bekend als lotte – is een stevige vis van bij ons, omhuld met Gandaham en salie. Geserveerd met bearnaisesaus én frietjes: een heerlijk gerechtje met sterallures. Na een bereiding van slechts een halfuurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

4 zeeduivelfilets

4 plakjes Gandaham

4 blaadjes salie

80 g veldsla

1 bakje tuinkers

olijfolie

peper

zout

Voor de bearnaisesaus:

2 eidooiers

100 g boter

2 el dragon (fijngehakt)

50 ml witte-wijnazijn

0,50 citroen

2 el water

Hoe ga je te werk?

Dep elk stuk vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Wikkel elk stuk in een plakje Gandaham, leg er een blaadje salie op en bind vast met keukentouw. Bak de stukken in olijfolie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Aardappeldag Viaverda zorgt voor kennisoverdracht

Aardappelen Op 14 augustus organiseerden het Agentschap Landbouw en Zeevisserij en het proefcentrum Viaverda de Aardappel- en Uiendag. Meer dan 600 telers en stakeholders zakten daarvoor af naar de proefvelden van Viaverda in Kruisem. In dit artikel gaan we in op de aandachtspunten die rond de aardappelteelt werden belicht.
Voir plus d'articles
Meest gelezen